Mateusz Morawiecki elsőre meglepő tényt árult el Orbán Viktorról

Mateusz Morawiecki volt lengyel kormányfő szerint Orbán Viktornak még a német kancellárral is szoros a kapcsolata, mert ellenfélként is nagyon tisztelik a magyar miniszterelnököt.

Forrás: Mandiner2024. 05. 09. 13:48
ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Orbán Viktor fogadta Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfőt Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt a magyarországi látogatásáról és Orbán Viktorral való szoros kapcsolatáról kérdezte a Wpolityce. A politikus válaszában leszögezte, Emmanuel Macron, Olaf Scholz és más vezetők ugyancsak szoros kapcsolatban állnak a magyar kormányfővel – olvasható a Mandiner cikkében.

ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfőt a karmelita kolostorban 2024. április 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor régóta hivatalban lévő politikus. Európában nagy tiszteletnek örvend. Ellenfélként is tisztelik. Főleg, ha az látható, hogy következetesen hajtja végre az ország fejlesztési programját

– jelentette ki Morawiecki, aki a Mandinernek exkluzív interjút adott, ami később Donald Tusk miatt hatalmas vihart kavart Lengyelországban.

Ebben a beszélgetésben a volt kormányfő többek között arról beszélt, hogy Brüsszel veszélyt jelent az európai demokráciára.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) fogadja Mateusz Morawiecki korábbi lengyel kormányfőt a karmelita kolostorban 2024. április 26-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.