Könyvcserére fel!

Április 27-én, szombaton tavaszi könyvcserepikniket szervez a Bookline a Kopaszi-gáton. A szabadtéri rendezvényen jó hangulattal és zenével várnak mindenkit, a szervezők ugyanakkor azt kérik, az eseményre mindenki hozzon magával legalább egy cserére szánt könyvet.

Forrás: Bookline2024. 04. 26. 11:00
Az esemény helyszíne a Kopaszi-gát lesz
Az esemény helyszíne a Kopaszi-gát lesz. Forrás: Bookline
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A könyv világnapja alkalmából a Bookline a négy fővárosi és hat vidéki helyszínen található Lapozóit is új és szépséghibás kötetekkel töltötte fel – így a cserepontokon ismét bőséges kínálat várja mindazokat, akik megunt könyveiket új olvasmányokra cserélnék. A két akcióval a vállalat a fenntartható szemlélet jelentőségére igyekszik felhívni a figyelmet.

A könyv világnapja alkalmából a Bookline Lapozóit is új és szépséghibás kötetekkel töltötte fel.
A könyv világnapja alkalmából a Bookline Lapozóit is új és szépséghibás kötetekkel töltötte fel (Fotó: Bookline)

Szombat délután 15 és 19 óra között igazi könyvcserepiknikre vár mindenkit a Bookline a Kopaszi-gáton.

A kora délutáni zenés eseményen a könyvek cseréjén túl beszélgetésre, ismerkedésre és kötetlen együttlétre is lehetőség lesz, a Bookline ugyanakkor minden 100., a rendezvényre behozott könyv után extra ajándékkal kedveskedik a résztvevőknek.

 

Könyvecserepontok országszerte

A Bookline támogat minden, a könyvekkel kapcsolatos fenntarthatósági célt, éppen ezért évek óta működtet könyvcserepontokat, úgynevezett Lapozókat az ország több városában

– Budapesten az ELTE Múzeum körúti campusán, a Kopaszi-gáton, a Jurányi Házban és a Mechwart ligetnél, valamint Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben is. Április 23-án, a könyv és szerzői jogok világnapja alkalmából az online könyvkereskedő a Lapozókat új készletekkel töltötte fel, így a könyvek szerelmesei a legjobb klasszikus és kortárs szépirodalmi, életrajzi, önismereti, szórakoztató alkotások közül válogathatnak.

A budapesti Mechwart ligetnél található Lapozó teljes egészében a gyermekeké, így ezeken a polcokon kisebbeknek szóló alkotásokat találhatunk és csereberélhetünk.

A szervezők a könyvcserepontok látogatóitól azt kérik, hogy ha egy könyvet elvisznek a Lapozóból, a helyére egy másik, általuk már nem használt kötetet helyezzenek el – így garantált, hogy a később érkezők számára is elegendő könyv marad.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.