Megszületett a szinglik himnusza +videó

Az extravagáns énekesnő, Marót Viki és az egykori Hungária-tag és sztárdalszerző, Novai Gábor vezette Nova Kultúr Zenekar egy év után egy vadiúj, fülbemászó dallal állít görbe tükröt a párkeresés útvesztői elé a kissé neurotikus Helén nézőszögén keresztül. A téma komolyságáról cseppet sem megfeledkezett, humorral beoltott felvétel egy videóklip kíséretében debütál.

Forrás: Magneoton2024. 04. 25. 16:00
Marót Viki
Marót Viki új dala a szinglikhez szól. Forrás: Magneoton Music Group
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Helén keresztnév a 60-as években volt divatos, manapság nem ismerek egyetlen Helént sem, így mind zeneileg, mind a dalszövegben reflektálunk a műfajra, amit képviselünk az új dalunkban. A nehéz elköteleződés, korosztálytól függetlenül, kicsit általános kortünet lett. Olyan divatos szó is kapcsolódik ehhez, mint a „ghostingolás” – mesélte Marót Viki a Nova Kultúr Zenekarral közös zenéjükről, amely formáció a 60-as évek szellemében alakult meg, kezdeti missziója volt a tánczene nagy slágereinek átörökítése a jelenkorba. Manapság már az aktuális világra való reflexió is a csapat fő küldetésévé vált, az aktív dalszerzés olyan számokat gyümölcsözött, mint a Hinta, a Tizenhat érintés, a Trollnemvolt, és az Észre se’ vetted.

Marót Viki
Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar egy év után új dallal tér vissza. Forrás: Magneoton

Egyedülálló anyaként Vikinek kellő élettapasztalata van; hozzátette az egyébként mély témát boncolgató szerzeményről:

Helén helyzetét azért érzem át maximálisan, mert ha körbenézek, azt látom, hogy a lányok áhítoznak egy bizonyos életszakaszukban azután, hogy egyszer átéljék legalább az esküvőt mint életeseményt és kipróbálják a házasság intézményét. Aztán már nyilván nem is ez lesz a fontos, hanem egy társ megtalálása, aki felnőtt lényként tud kapcsolódni egy másik felnőtt lényhez, de ez eszméletlen nehéz feladat. Mivel én 15 évig éltem házasságban, ezért inkább a másik oldalról szemlélem Helén helyzetét, és én inkább az utóbbi időben elszaladok. Szingli barátnőimnek, kortársaimnak és nőtársaimnak és persze, kedves szingli úriember sorstársaimnak is azt üzenem, hogy ne adják alább: mindent vagy semmit!

A talpalávalóval egy klip is debütál, amelyben Viki narrátorként meséli el három perc erejéig Helén és a hasonló cipőben járók helyzetét.

– A klipből a humort emelném ki, mert szerintem semmi nem működik igazán humor nélkül. Meg lehet fejteni a világot véresen komolyan, csak teljesen fölösleges szerintem. Engem nem az érdekel, ami fekete vagy fehér, hanem a közöttük lévő árnyalatok – mondta el a frontember.

A Higgadj, Helén bármely digitális felületen már elérhető, illetve videóklipként a YouTube-on megtekinthető.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.