idezojelek

Donáthéknak lefőtt a kávé, szakadék szélén a Momentum

Nem volt kifizetődő a magyarok ellen dolgozni.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A választások közeledtével sorra jönnek ki a különböző cégek a közvélemény-kutatási adatokkal. Meglepően nagy eltérést mutatnak az eredmények. Volt olyan cég, a Publicus, amely még a saját felmérésének a komolyságát is zárójelbe tette azzal, hogy zavaros ábrákat, lehetetlen számokat tartalmaz a hétfőn megjelent közvélemény-kutatása a pártok pillanatnyi népszerűségéről. A Népszava grafikonjában 115 százalék a pártok támogatottságának összessége, miután a biztos szavazó pártválasztókhoz sorolták a bizonytalan szavazókat is. A Publicus honlapján látható ábrán pedig 101 százalék ugyanennek a kategóriának a végeredménye. Tehát sehol sem jött ki a matek. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden érkezett meg a Nézőpont Intézet felmérése, ami mindenképpen komolyabbnak tűnik az eddigieknél. Náluk a Fidesz–KDNP listája vezet egy hónappal az európai parlamenti választás előtt. A második helyen az új baloldali formáció, Magyar Péter pártja áll, a harmadik a DK–MSZP–Párbeszéd koalíciója, utánuk a Magyar Kétfarkú Kutya Párt van, közöttük oszlanak meg a baloldali szavazók. Eközben a Momentum és a Jobbik önállóan már nem jutna be az Európai Parlamentbe.

Az adatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy Donáth Annáéknak bizony lefőni látszik a kávé, gyakorlatilag a szakadék szélén táncol a Momentum.

A kormánypártok magabiztosan vezetnek, ahogy a felmérés írja, akár minden második szavazatot a Fidesz kaphat az EP-választáson. Viszont az erőviszonyok megváltozni látszanak a baloldalon, és ezeknek a mozgásoknak Donáthék lehetnek a legnagyobb vesztesei. Az okokat nem ismerjük, de talán mégsem volt olyan jó ötlet Brüsszelben a magyarok ellen dolgozni.

 

Borítókép: Donáth Anna (Fotó: Genevieve Engel) 

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.