Szoboszlai útján járt, most olyan gólt lőtt, amilyet a Liverpool játékosa soha + videó

A Fehérvár 5-0-ra nyert a sereghajtó Mezőkövesd ellen a labdarúgó NB I 27. fordulójában, ezzel megerősítette helyét a dobogón. A Vidi első négy gólját légiósok lőtték, az utolsót a tizenkilenc éves Berki Marcell, aki az elmúlt években a Salzburg, Liefering útvonalat járta be, ahogy előtte Szoboszlai Dominik is.

2024. 04. 06. 17:08
Berki Marcell Fehérvár
Berki Marcell Salzburg és Liefering után ismét Székesfehérváron futballozik Fotó: fehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berki Marcell góljának a mérkőzés szempontjából már nem sok jelentősége volt: a másodosztály felé megállíthatatlanul zuhanó Mezőkövesd már jól láthatóan feladta a küzdelmet a Fehérvár otthonában, amikor a tizenkilenc éves támadó beállította az 5-0-s végeredményt. Berki Marcell az elmúlt években a Salzburg akadémiáján nevelkedett, majd másodosztályú tartalékcsapatban, a Lieferingben is játszott, azaz útján járt, most viszont olyat tett, amit Szoboszlai soha: gólt szerzett az NB I-ben.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik soha nem játszott az NB I-ben (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

Ennek elmaradása persze egyáltalán nem Szoboszlai Dominik kritikája: ő az osztrák, aztán a német élvonalban is alapemberré vált, ma pedig már az angol bajnoki címért küzd a Liverpoollal, az NB I-ben vélhetően legfeljebb majd pályafutása utolsó éveiben játszik, ha egyáltalán valaha.

Az is egyértelmű, hogy nem fogja minden ígéretes magyar fiatal labdarúgó befutni azt a karriert, amit Szoboszlai, Berki Marcell számára így fontos mérföldkő lehet a mostani első, élvonalbeli találat.

A Fehérvár szurkolóinak egyébként is volt okuk örömre a meccsen, de vélhetően jobban megmelengette a szívüket a helyi születésű fiatalember gólja, mint az előző négy, egyaránt légiós által szerzett találat.

A Vidi győzelmével megerősítette helyét a dobogón, s már csak négy pont a hátránya a Paks mögött, amely vasárnap a Ferencváros otthonában játszik.

A Mezőkövesd pedig már beletörődött a sorsába, nyolc élvonalbeli idény után a következő szezont szinte biztosan a másodosztályban kezdi a csapat.

NB I, 27. forduló

Péntek
Újpest–ZTE 1-5 (1-1), Szusza Ferenc Stadion, 6321 néző, jv.: Rúsz. Gólszerzők: Huszti (23.), illetve Croizet (31., 66.), Mance (53., 61., 11-esből), Németh D. (81.). Kiállítva: Keita (59., Újpest)

Szombat
Fehérvár–Mezőkövesd 5-0 (1-0), Sóstói Stadion, 3233 néző, jv.: Antal. Gólszerzők: Stefanelli (31.), Christensen (61., 71., 11-esből), Karamoko (75.), Berki (83.)
DVTK–Kisvárda 1-1 (1-0), DVTK Stadion, 4398 néző, jv.: Csonka. Gólszerzők: Gera D. (36.), illetve Cipetic (67., 11-esből)
Debrecen–MTK 1-2 (0-1), Nagyerdei Stadion, 5221 néző, jv.: Erdős. Gólszerzők: Bárány (57.), illetve Kosznovszky (16.), Horváth A. (50.)

Vasárnap
Ferencváros–Paks 14.45 (tv: M4 Sport)
Kecskemét–Puskás Akadémia 17.30 (tv: M4 Sport)

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.