„Európa változik, és Magyarország vezeti ezt a változást, Magyarország áll ennek az élén”

Budapest az egyik legbiztonságosabb főváros a zsidó közösségeknek Európában – jelentette ki Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyi minisztere a CPAC Hungaryn.

2024. 04. 25. 15:15
CPAC
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretném hangsúlyozni Magyarország szerepét abban a barátságban, ami köztünk van – emelte ki Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyi minisztere a CPAC Hungaryn, ahol Bryan Leib, az Alapjogokért Központ vezető kutatója beszélgetett vele. Emlékeztetett, hogy Magyarország volt az egyetlen olyan európai állam, amely nem ítélte el Izraelt azért, hogy felvette a harcot a Hamász rengeteg harcosa ellen. Mint mondta, Magyarország támogatása Izrael iránt nem olyan dolog, amit adottnak vesznek, ezért szeretné megköszönni a magyar embereknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek is az erős támogatást.

Nagyon nagyra értékeljük, és azt gondoljuk, hogy ez a partnerség, ez a szövetség közös értékeken, közös konzervatív értékeken alapszik. Európa változik, és Magyarország vezeti ezt a változást

– tette hozzá.

Mint mondta, a brit, a francia és svéd emberek már a saját bőrükön érezhetik azt, hogy az a csőcselék, amely a Hamász mellett demonstrál, nemcsak a zsidókat és nemcsak Izraelt támadja, hanem ellenük és a saját életük, a hitrendszerük ellen.

Ez egy olyan háború, ami sokkal nagyobb, mint Izrael. Magyarország és főleg Orbán Viktor viszi a hátán a felelősségteljes bevándorláspolitikát, az antiszemitizmus és a terror elleni harcot, éppen ezért nagyon nagyra tartjuk ezt a barátságot, és azért dolgozunk, hogy egyre erősebb legyen

– rögzítette. – A fiatal generációt tanítanunk kell, türelemmel kell őket okítanunk, és kellenek olyan vezetők, akik hajlandók arra, hogy határozottan kiálljanak a terrorizmus ezen formája ellen – jegyezte meg.

Közölte, hogy Budapest az egyik legbiztonságosabb főváros a zsidó közösségeknek Európában.

Magyarország egy nagyon felelős bevándorláspolitikát folytat. Ennek és az antiszemitizmussal szembeni zéró toleranciának köszönhetően Budapest utcáin ma zsidóként viselhetünk kipát, biztonsággal el tudunk menni a zsinagógába. Az ünnepeinket, a közösségeinket támogatja a kormány, és ezt nagyra értékeljük

– jelentette ki.

Borítókép: Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyi minisztere a CPAC Hungaryn (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.