Fabrice Leggeri: Brüsszel eltüntetné a határokat

Brüsszelben azt mondják, hogy a határokat el kell tüntetni, nem azt, hogy meg kell védeni – szögezte le Fabrice Leggeri, a Frontex korábbi igazgatója.

2024. 04. 25. 16:32
Fabrice Leggeri, a francia Nemzeti Tömörülés párt európai parlamenti képviselőjelöltje (Fotó: AFP/CHRISTOPHE SIMON)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Mielőtt a színpadra jöttem volna, arra gondoltam, hogy vajon az Európai Unió tényleg hajlandó-e arra, hogy megvédje a határait – mondta el Fabrice Leggeri, a Frontex korábbi igazgatója, a francia Nemzeti Tömörülés európai parlamenti képviselőjelöltje a CPAC Hungary 2024 rendezvény első napján. 

Hozzátette, hogy a bürokraták azt mondják, hogy a határokat el kell tüntetni, nem azt, hogy meg kell védeni.

Azt mondják az Európai Bizottságban, hogy a határvédelmet el kell tüntetni, és lépésről lépésre egységesíteni kell azokat a zónákat, ahol az emberek és a javak, minden szabadon mozoghat. Az Európai Unió, az Európai Bizottság nem volt eddig képes arra, hogy megszabaduljon ettől a történelmi DNS-étől, ami arról szól, hogy töröljük el a határokat akkor is, amikor az Európai Unió szerepe az, hogy építsük és erősítsük meg az úgynevezett külső határokat az Európai Unió körül, hogy megvédje az uUnió nemzeteit és az európaiakat

  jelentette ki. Elmondta, hogy a Frontex vezetőjeként olyan dolgokat tapasztalt meg, amiket el sem tudott képzelni. Felidézte, hogy amikor először találkozott az újonnan kinevezett migrációért és belügyekért felelős biztossal, akkor a biztos azt mondta, hogy a migránsok szeretetteljesek. A brüsszeli buborékban van egyfajta hamis narratíva, ami azt mondja, hogy nem erkölcsös az, hogy megvédjük a határainkat, és hogy korlátozzuk a migránsokat  mondta. Kiemelte, hogy megvannak a megfelelő módszerei annak, hogy valaki menedéket kérjen legálisan.

A jövőnek arról kell szólnia, hogy nagyon-nagyon sok olyan tagot kell az Európai Parlamentbe küldeni, akik az illegális határátlépések ellen akarnak harcolni, a woke-ideológia ellen akarnak harcolni, azért, hogy ismét büszkék lehessünk az identitásunkra. Büszkék lehessünk a nemzetünkre, arra, hogy európaiak vagyunk 

 tette hozzá Fabrice Leggeri.

Borítókép: Fabrice Leggeri, a francia Nemzeti Tömörülés párt európai parlamenti képviselőjelöltje (Fotó: AFP/CHRISTOPHE SIMON)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.