Visszatért a régi Rafael Nadal? A spanyol klasszis nagy sikere után válaszolt

Rafael Nadal másfél év óta a legnagyobb győzelmét aratta: Madridban a világranglistán 11. Alex de Minaur ellen jutott tovább. A spanyol teniszklasszis múlt héten Barcelonában kikapott az ausztráltól, most viszont Rafael Nadal jelezte: még mindig nem lehet őt végleg leírni.

2024. 04. 27. 19:29
Rafael Nadal tenisz Madrid Alex de Minaur
Rafael Nadal óriási győzelmet aratott Fotó: ATP Tour/Corinne Dubreuil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alex de Minaur különleges bravúrra készült. Eddig mindössze egy teniszező volt képes arra, hogy két egymás utáni héten nyert ellen. Novak Djokovics elképesztő 2011-es menetelése során Madridban, majd Rómában is nyert spanyol riválisa ellen. De Minaur múlt héten Barcelonában győzte le a minden bizonnyal karrierje utolsó idényét teljesítő spanyolt, Madridban viszont Rafael Nadal visszavágott neki.

Madrid, 2024. április 25.
A spanyol Rafael Nadal az amerikai Darwin Blanch ellen játszik a madridi salakpályás tenisztorna férfi egyes versenyének elsõ fordulójában 2024. április 25-én.
Alex de Minaur
Rafael Nadal óriási lelkesedéssel játszott Alex de Minaur ellen (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

Az első játszmáról tie break döntött, Nadal óriási csatában, 8-6-ra nyerte meg, s bizony az ünneplése erőteljesebb volt, mint egy átlagos második fordulós meccsen volt a múltban.

Nadal lendülete a folytatásban sem tört meg, sőt a második játszmában nagyobb különbséggel, 6:3-ra nyert, így visszavágott De Minaurnak a barcelonai vereségért.

Rafael Nadal meglepte magát, de óvatos

Nadal Madridban az első fordulóban simán nyert a nála huszonegy évvel fiatalabb Darwin Blanch ellen, ám utána úgy nyilatkozott, talán a múlt heti meccs fényében is, hogy De Minaur ellen nem vár magától győzelmet.

Nadal legutóbb a 2022-es évzáró ATP-világbajnokság csoportkörében, a továbbjutás szempontjából már tét nélküli mérkőzésen nyert a top 30-ban jegyzett játékos (Casper Ruud) ellen. Igaz, túl sokat nem is játszott azóta, jobbára különböző sérüléseiből lábadozott.

Éppen a sérülések miatt most sem akarta túlságosan elragadtatni magát a siker után.

– Nem, a régi Rafael Nadal még nem tért vissza, ahhoz idő kell – szögezte le a spanyol klasszis, bár a madridi közönség kedélyállapotát ezzel sem tudta lehűteni. – Voltak pillanatok, amikor jó színvonalon teniszeztem, de nem voltam kiegyensúlyozott. De az elmúlt két évben sem főleg a tenisszel volt a gond, sokkal inkább a sérülésekkel. Ha hétről hétre tudok játszani, akkor derül ki, hogy mennyire tudok még versenyképes lenni.

Rafael Nadal maximalizmusa nyilvánvalóan kiérződik a szavaiból. De azt ismét, sokadszorra bebizonyította, hogy őt nem lehet leírni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.