Rossi remek állásajánlatott kapott – ezért mondott nemet

Marco Rossi iránt továbbra is érdeklődnek külföldi klubok, decemberben is kapott érdekes ajánlatot, amit azonban elutasított. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy olasz portálnak adott interjúban elárulta, úgy érzi, hazánkban megbecsülik őt, így nem gondolkodik a távozáson.

2024. 04. 25. 14:23
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Észtország elleni felkészülési mérkőzésen 2023 márciusában
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Észtország elleni felkészülési mérkőzésen 2023 márciusában Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

eddig sem takargatta, hogy többször is megkeresték őt külföldi klubok, ő azonban kitart a magyar labdarúgó-válogatott mellett. A szövetségi kapitánynak ugyanakkor hazájából, és főleg az olasz élvonalból tesznek ajánlatokat. Most a Teleclubitalia portálnak adott interjújában elmagyarázta, hogy szerinte ez miért van így.

Marco Rossi kitart a magyar válogatott mellett
Marco Rossi kitart a magyar válogatott mellett Fotó: Mirkó István

– Az utóbbi években egyre népszerűbbek az olyan fiatal edzők, mint Thiago Motta, Vincenzo Italiano és Raffaele Palladino, de vannak mások, akik náluk sokkal kevesebbet tesznek lesz az asztalra, mégis sikerül folyamatosan helyet találniuk. Ez nagyban függ a kapcsolatoktól. Ezért van az, hogy aki, mint én is, nem talál lehetőséget Olaszországban, annak okos dolog külföldre menni, mert a világpiac sokkal nagyobb, mint az olasz – véli Rossi.

Az olasz–magyar szakember hozzátette, az elmúlt időszakban is nemet mondott egy külföldi ajánlatra, mert nem érzi azt, hogy távoznia kellene.

– 2025 decemberéig van szerződésem a magyar szövetséggel, és ahogy az elnök úr is mondta, szeretné, ha pályafutásom végéig itt maradnék, és utána tanácsadó lennék a szövetségben. Úgy érzem, nagyon megbecsülnek és szeretnek, így nem látok okot a váltásra. A Serie A-ból nem kaptam hívást, de voltak más érdekes ajánlataim, többek között a Premier League-ből, ám a magyar válogatottal megtett utam után nem éreztem helyesnek, hogy elmenjek. Most decemberben volt egy ajánlatom, de nem éreztem helyesnek, hogy az Európa-bajnokság előtt gondolkodjak rajta – idézi Rossit az olasz portálra hivatkozva az Origó.

A magyar válogatott júniusban a németországi kontinensviadalon szerepel, ahol a csoportkörben Skócia, Svájc és a házigazda lesz az ellenfele.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.