Fájó emlékeket idézhet fel a liverpooliakban a mai meccs

Az Arsenal és a Manchester City hozta a kötelezőt, így a Liverpoolnak már nem sok beleszólása lehet a bajnoki címért folyó harcba. A Vörösök már biztosan Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végeznek, azért sem kell már hajtaniuk, így a mai, Tottenham Hotspur elleni mérkőzés (17.30) inkább a vendégek számára bír nagyobb téttel.

2024. 05. 05. 6:10
Jürgen Klopp sok dolog miatt bosszankodhatott a szeptemberi Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzésen
Jürgen Klopp sok dolog miatt bosszankodhatott a szeptemberi Tottenham Hotspur–Liverpool mérkőzésen Fotó: AFP/HENRY NICHOLLS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három mérkőzés van hátra még a Liverpool idényéből, de a Vörösök szempontjából már nincs sok tétje ezeknek a találkozóknak. Az Arsenal és a Manchester City nem tesz nekik szívességeket, mindkét topcsapat behúzta a maga szombati meccsét, és lassacskán kijelenthető, hogy közülük kerül ki a bajnok. A 83 ponttal álló Arsenalra még két mérkőzés vár, a Cityre (82) és a Liverpoolra (75) három, tehát Szoboszlai Dominikék már csak akkor végezhetnének az élen, ha ők minden alkalommal megszereznék a három pontot (mi mostanában csak ritkán sikerül nekik), a vetélytársaik pedig sorra elbuknák az összecsapásaikat.

A két csapat legutóbbi meccsén a játékvezetők nem sok esélyt adtak a Liverpoolnak
A két csapat legutóbbi meccsén a játékvezetők nem sok esélyt adtak a Liverpoolnak Fotó: AFP/HENRY NICHOLLS

Fájdalmas Liverpool-vereség

Így talán már csak az lehet a céljuk a liverpooliaknak, hogy a tavaszi hullámvölgy után szépen búcsúzzanak el Jürgen Klopptól, aki közel kilenc idény után hagyja el a klubot. A német menedzsernek a mai lesz az utolsó rangadója az angol csapat vezetőedzőjeként, a Vörösöket ez motiválhatja, valamint az, hogy visszavágjanak a Tottenham Hotspurnek a fájdalmas szeptemberi vereségért.

A londoni mérkőzésen a 26. perctől emberhátrányban játszott a Liverpool Curtis Jones kiállítása miatt, ennek ellenére is vezetést szereztek a vendégek, de Luis Díaz gólját érthetetlen módon, lesre hivatkozva érvénytelenítették.

Idézzük fel, mi történt ezután! A Liverpool minden fronton támadta a döntést, és követelte a Premier League-től, hogy adja ki a botrányos bírói ítéletet megalapozó hangfelvételt, amelyet a VAR-szobában rögzítettek. Ez megtörtént, a Daily Mail pedig le is írta az ott zajló beszélgetést, ami alapján egészen 

hihetetlen félreértés történt. Eszerint a videóbíró, Darren England az általa tökéletes minőségűnek mondott felvételek alapján jól ítélte meg a helyzetet, tehát pontosan azt látta, ami történt, miszerint Díaz nem volt lesen. Csakhogy ő azt hitte, a pályán is ez a döntés született eredetileg, és azt mondta, hogy rendben van az ítélet, de közben a játékvezetők lest ítéltek, így valójában a hibás döntést erősítette meg.

Utólag ugyan elismerték, hogy a Liverpool kárára hibáztak, de ez már nem segített a csapaton, amely akkor az első vereségét szenvedte el a bajnoki kiírásban. Szon Hung Min ugyanis még az első félidőben kiegyenlített, a 69. percben pedig a játékvezető újabb liverpoolit küldött le a pályáról, Diogo Jotát is kiállította. És bár majdnem kihúzták a vendégek 1-1-gyel a lefújásig, a 96. percben Joel Matip öngóljával 2-1-re győzött a Tottenham.

A Liverpool ma visszavághat a vereségért, de feltehetően ez sem segít majd a csapaton.

Premier League, 36. forduló

Luton–Everton 1-1 (1-1)

szombat:
Arsenal–Bournemouth 3-0 (1-0)
Brentford–Fulham 0-0
Burnley–Newcastle United 1-4 (0-3)
Sheffield United–Nottingham Forest 1-3 (1-1)
Manchester City–Wolverhampton Wanderers 5-1 (3-0)

vasárnap:
Brighton–Aston Villa 15.00
Chelsea–West Ham United 15.00 (tv: Spíler 1)
Liverpool–Tottenham Hotspur 17.30 (tv: Spíler 1)

hétfő:
Cryastal Palace–Manchester United 21.00 (tv: Match 4)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.