Beszökött a volt rab a börtönbe

2019. 10. 16. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség szolgálatban történt kötelességszegés bűntette miatt rendelt el nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen, miután egy volt rab beszökött a börtönbe. A férfi szeptember 30-án a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönbe jutott be úgy, hogy senki nem ellenőrizte. Az Átlátszó hírportál szerint csak az udvaron vették észre, mielőtt még bejutott volna az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI). Az egykori fogvatartott korábban kényszergyógykezelést kapott az IMEI-ben, és állítólag most az ottani orvosával szeretett volna magának gyógyszert felíratni.

Mint kiderült, két rendőrnek volt intéznivalója a büntetés-végrehajtási intézetben, és az egykori fogvatartott éppen akkor keveredett oda, amikor a nyomozók beléptetését intézték. A fegyőrök azt gondolhatták, hogy a volt rab a rendőrökhöz tartozik, és velük együtt beengedték. A férfi elindult az IMEI-be, ahova a börtönön keresztül lehet belépni, ám ezúttal már feltűnt a börtönőröknek, akik megállították. A volt fogvatartott nem követett el bűncselekményt a beszökéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.