Klopp egy kivételes játékosról beszél a Liverpool csapatából + videó

A Premier League 36. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén a Liverpool hazai pályán 4-2-re legyőzte a Tottenham csapatát, nagy meccset nyert meg, és Jürgen Klopp vezetőedző örömét az sem csökkenti, hogy a meccs utolsó két gólját a vendégek szerezték. Klopp a találkozó után egy kivételes játékosról beszélt: a 21 éves Harvey Elliott remekül játszott, és nagy gólt lőtt. De Mohamed Szalah is a fókuszba került.

2024. 05. 06. 4:48
Jürgen Klopp most elégedett lehetett Forrás: X/Liverpool FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, a tabellán harmadik Liverpool abban az értelemben már „tét nélkül” játszik a Premier League hajrájában, hogy az éllovas Arsenal, Manchester City duót aligha érheti utol, a harmadik helye immár nincs veszélyben, a BL-szereplését korábban bebiztosította. Így Jürgen Klopp együttese – amelyben a 83. percben állt be – vasárnap felszabadultan játszhatott a Tottenham ellen. Ennek pedig az  lett az eredménye, hogy az 59. percben már 4-0-ra vezetett Szalah, Robertson, Gakpo és Elliott találataival. S negyedik gólja különösen emlékezetes marad, Harvey Elliott 20 méterről bombázott a jobb felső sarokba. Ugyan a folytatásban a Spurs is betalált kétszer (4-2), és még voltak helyzetei, ez nem rontott Jürgen Klopp hangulatán.

Harvey Elliott, a Liverpool hőse Forrás: X/Liverpool FC

– Számítottam-e arra, hogy 4-0-ra elhúzunk? Nem. Amikor 4-0-ra vezettük, számítottam-e arra, hogy innen 4-2 lesz, és Alinak (Alisson Becker – a szerk.) két világklasszis védést kell bemutatnia? Erre sem. Ezek teljesen valószínűtlen lehetőségek voltak. A mérkőzésünk előtt az Aston Villa kikapott, ami azt jelentette, hogy ha a Tottenham győz, akkor visszajöhet a meccsbe vele a BL-szereplést érő negyedik helyért. Mi pedig úgy léptünk pályára, hogy a harmadik helyről valószínűleg már nem mozdulunk el – vázolta utóbb az előzményeket Jürgen Klopp.

– Amikor már 4-0-ra vezettünk és jól játszottunk, kicsit szétesett a szervezettségünk, de ez természetes, emberi dolog ilyen előnynél. A Tottenham pedig egy jó csapat, és ha át tudja venni az irányítást, akkor különösen jó. Ezért kellene mindig megtartani a lendületet, mert ha elveszíted, az nemcsak azt jelenti, hogy te elveszítetted, hanem azt is, hogy az ellenfeled jön lendületbe. Ez történt, de ez egy jó meccs volt, számunkra jó eredménnyel, és ez a kettő kell a szurkolóknak – szögezte le a Liverpool trénere.

Harvey Elliott volt a mérkőzés legjobbja

Jürgen Klopp külön kitért Harvey Elliott teljesítményére és góljára. A játékosnak gólpassza is volt, Gakpo találatát ő készíette elő.

Ez pedig Elliott parádés gólja:

– Harvey egy kivételes játékos, aki még nagyon fiatal. Az egyik legjobbunk volt, amikor a jobb szélen játszott, mert Mo (Mohamed Szalah – a szerk.) sérült volt vagy az Afrika-kupán szerepelt. Kiemelkedően helyettesítette. Most pedig a középpályán nyújtott kimagasló teljesítményt, és a gólja szenzációs volt, nem sok hely volt, pont oda csapódott a labda, ahova kellett. Mindenkinek ilyen élményekre lenne szüksége, hogy növelje az önbizalmát – mondta Jürgen Klopp, aki kiemelte, hogy a Liverpool jobb oldalán milyen jó volt az összhang Elliott és Szalah között, Elliott a pálya közepén is megtalálta a helyét.

A szezon végén búcsúzó Klopp megjegyezte még, reméli, esik majd az eső, amikor a Liverpool az utolsó fordulóban, május 19-én az Anfielden a Wolverhampton ellen játszik, így a szurkolók nem láthatják majd a könnyeit…

A WhoScored portál Elliottnak kimagasló, 9,1-es osztályzatot adott, amivel a mezőny legjobbja lett, Leosztályozták a 83. percben az éppen az Elliott helyére beállt Szoboszlait is, ő 6,3-at kapott, az öt becserélt liverpooli játékos közül ő lett a legjobb.

 

Nem kétséges, Elliott volt a meccs legjobbja:

 

 

Szalah káprázatos mutatókat produkál idén is

Kijár a dicséret a vasárnap az Elliotthoz hasonlóan egy gólt és egy gólpasszt jegyző, a Premier League-ben idén 18 gólnál és 10 gólpassznál járó Mohamed Szalahnak is. Amint a PoolBarátok Facebook-oldala kigyűjtötte, Szalah nevéhez fűződik idén:
– a legtöbb ziccerkialakítás az öt topligában (22)
– a második legtöbb gólpassz a Premier League-ben (10)
– a negyedik legtöbb gól+gólpassz a Premier League-ben (28)
– ő a Premier League történetének első játékosa, aki zsinórban három idényben elérte a 10+ gólt és a 10+ gólpasszt
– Wayne Rooney mellett az egyedüli, aki öt különböző PL-szezonban elérte a 10+ gólt és 10+ gólpasszt.
– Michael Reid (Opta) szerint 78 percenként jegyzett gólt vagy gólpasszt minden sorozatot figyelembe véve. Ennél erősebb szezont a legalább 20 gólt/gólpasszt jegyző Liverpool-játékosok közül a PL-érában csak ő (2017–18, 71 percenként), Luis Suárez (2013–14, 72 percenként) és Philippe Coutinho (2017–18, 75 percenként) produkált a PL-érában.

Szalah történelmet írt Forrás: X/Premier League

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.