Médiára és tanácsadóra találtak forrást Érden

Csőzik László balliberális polgármester ötvenmillió forint többletforrást adott a helyi médiára.

2020. 06. 30. 6:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirendre sem engedte venni a Fidesz-KDNP a város érdekében tett javaslatait a balliberális többség az érdi közgyűlés tegnapi rendkívüli ülésén – erről tájékoztatta lapunkat a kormánypárti frakció vezetője.

Simó Károly elmondta: álláspontjuk szerint májusban Csőzik László balliberális polgármester jogszabálysértő módon nevezte ki három hétre visszamenőleges hatállyal az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény új vezetőjét havi hétszázezer forintos fizetéssel, de erről a baloldali többség tegnap nem volt hajlandó tárgyalni. – A polgármester azt elismerte, hogy a határozattal vannak gondok, de majd csak később, esetleg egy következő közgyűlésen javítják ki – tette hozzá a Fidesz-KDNP-s frakcióvezető.

Simó Károly rámutatott arra is: be­nyújtottak egy önálló indítványt arról, hogy a szociális szférában dolgozók kapjanak egyszeri százötvenezer forint támogatást önkormányzati forrásból, de a baloldali többség erről sem volt hajlandó tárgyalni. – Arról beszélt a balliberális vezetés, hogy ők is szeretnének támogatást adni a szociális területen dolgozóknak, de nem most, és ők kafetériában gondolkodnak – tette hozzá.

Simó Károly kifejtette azt is: a rendkívüli közgyűlésen hamisan állította azt a polgármester, hogy a gépjárműadó kétszáznegyvenmillió forintos bevételének kiesése miatt kellene százmillió forinttal csökkenteni a csapadékvíz-elvezetésre és ötvenmillió forinttal az útépítésre szánt forrásokat, és közben csaknem százmillió forinttal kell mérsékelni az Érdi Sport Kft-nek szánt támogatást.

– A költségvetésben van pénz: ebben a módosításban ötvenmillió forint többletforrást adtak a helyi médiára és plusz harmincmillió forintot tanácsadói díjakra, illetve ügyvédi megbízásokra. Az egész semmi másról nem szólt, csak arról, hogy fontos dolgoktól elvonják a pénzt, és a baloldali médiamunkásoknak és háttérembereknek odaadják. Mindezt azért, hogy támadhassák a kormányt, hibáztatva azt a beruházások elmaradásáért – fogalmazott a kormánypárti frakció vezetője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.