Új kültéri játékokat kaptak a gyermekotthonok lakói

Gyermeknap alkalmából a Bolyai Gyermekotthoni Központban kültéri játékokat, sporteszközöket és bútorokat adtak át.

Magyar Nemzet
2021. 05. 27. 15:30
null
Az átadott játékok többszáz gyermek életét színesítik meg Fotó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti és Pest megyei gyermekotthonokban lakó gyermekek összesen 23 millió forint értékben kaptak új kültéri eszközöket.

Az átadott játékok a gyermekotthonokban több mint hétszáz gyerek életét színesítik közvetlenül, az üdülőkben pedig évente ezernél többen fordulnak meg, akik használhatják majd az új eszközöket – hangzott el a Bolyai Gyermekotthoni Központban.

Az átadott játékok több száz gyermek életét színesítik meg
Fotó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság

Az új eszközöket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által fenntartott huszonkét telephelyen, tíz intézményben és a zamárdi üdülőben használhatják majd a gyerekek. Ez összesen negyvenhárom darab játszóeszközt, tizenegy darab kültéri bútort, továbbá hat fitneszgépet jelent, amelyeket huszonhárom millió forint értékben vásárolt az otthonok üzemeltetője.

Mint megtudtuk, a kezdeményezést a pandémiás helyzet is indokolta, hiszen a gyerekek szabadidős lehetőségei korlátozottá váltak a járvány idején, ezért a vezetőség úgy látta, hogy a gyerekek közvetlen környezetét kell változatosabbá tenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.