Magyar Levente: A magyarokat, Magyarország kormányát nem ócsárolhatja senki

A külügyminiszter-helyettes Karl Pachner szavaira reagálva a magyar kormány mély megütközését fejezte ki.

Forrás: MTI2022. 06. 03. 14:54
MAGYAR Levente
Budapest, 2022. március 31. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond az SK-Precíziós Szerszámgyártó Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatón a minisztériumban 2022. március 31-én. A társaság több mint 2 milliárd forintos beruházással új gyárat épít Sárospatakon, a fejlesztéssel közel 30 olyan új munkahely létesül a gépiparban, ami a világ csúcstechnológiáit képviseli. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megengedhetetlen, hogy a magyarokat, demokratikusan megválasztott kormányukat vagy annak vezetőjét ócsárolják – erről beszélt Magyar Levente külügyminiszter-helyettes a magyar közmédiának adott nyilatkozatában pénteken.

Magyar Levente arra reagált, hogy Karl Pachner, az Osztrák Közszolgálati Televízió (ORF) egyik vezetője egy a Facebookon közzétett – időközben eltüntetett – bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor szívinfarktusa „tisztességes dolog” lenne.

Magyar Levente az eset miatt az ausztriai követség ügyvivőjének kifejezte

a magyar kormány mély megütközését afölött, hogy a tegnapi napon az osztrák állami médiaszolgáltató egyik vezető beosztású munkatársa még a jelenlegi, felfokozott európai politikai diszkurzusban is egyedülállóan durvának és botrányosnak mondható szavakkal illette Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökét, aki mögött ráadásul a magyarok elsöprő többségének is a támogatása áll, ezáltal minden magyar sértve érezhette magát.

Ezt számon kellett kérni az osztrák kormány képviselőjétől, aki egyébként elhatárolódott ezektől a szavaktól és kifejezte az együttműködés iránti szándékát – tette hozzá.

Azt egyértelművé tettem mindazonáltal, hogy a jövőben ezeket a szavakat, hogyha elhangoznak, nem fogjuk tudni ennyivel elrendezni. Ezek a szavak túlmennek azokon a civilizációs normákon, amelyek Európában megengedettek még egy ilyen háborús időszakban is, amikor egyébként arra kellene minden erőnket fordítani, hogy együtt legyünk úrrá azokon a kihívásokon, amelyeket a háború lökéshullámai keltenek

– fejtette ki a külügyminiszter-helyettes.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint mi volna a kívánatos fejlemény a Pachner-botrányban?

  • 23%
  • 73%
  • 5%

Hozzátette:

Ausztriával mi jó viszonyra törekszünk, de sem Ausztriának, sem más külföldi szereplőnek nem fogjuk megengedni azt, hogy a magyarokat, a magyarok demokratikusan megválasztott kormányát, annak vezetőjét ócsárolják.

Borítókép: Magyar Levente külügyminiszter-helyettes (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.