Már több mint ötvenezer aláírás gyűlt össze Márki-Zay földadója ellen

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége indította a kezdeményezést a hódmezővásárhelyi földadó ellen.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 02. 08. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint ötvenezren írták alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) kezdeményezését a földadó bevezetése ellen.

Márki-Zay Péter földadóval sújtja a gazdákat Hódmezővásárhelyen, és más baloldali települések ugyanezt tervezik. Mindezzel a magyar gazdákat sarcolják meg, ráadásul az évszázad legsúlyosabb aszályát követően. A földadó az élelmiszerek drágulását is okozhatja, a következmények tehát mindenkit érintenének, a legszegényebbeket is.

A válságkezelés nem lehet kárára a gazdáknak, Magyarország Kormánya a velük kötött megállapodást tiszteletben tartva, kiemelt társadalompolitikai feladatnak tekint minden agrárkérdést, ezért a földadó ügyében is támogatni fogja az érdekképviseleteket – írta Nyitrai Zsolt fideszes politikus a Facebook-bejegyzésében.

Nem állunk meg, folytatjuk az aláírásgyűjtést!

– hangsúlyozta Nyitrai Zsolt a Facebook-bejegyzésében.

Ha még nem írta alá a petíciót, akkor ide kattintva megteheti.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról is, hogy az Agrárminisztérium és az Orbán-kormány, ahogy eddig, a jövőben is a gazdálkodók mellett áll, és elítéli a helyi földadók bevezetésének minden formáját – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Facebook-videójában.

– Ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik más baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit – fogalmazott Nagy István.

Az agrárminiszter elmondta, hogy aláírta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen indított online petícióját.

A földadó bevezetését felelőtlennek nevezte az elmúlt két év nehézségei – a koronavírus-járvány, a történelmi aszály és az elhibázott brüsszeli szankciók – miatt, amelyek a mezőgazdaságot sújtották. A tárcavezető Csongrád-Csanád vármegyét említette példaként, ahol közel százezer hektárnyi földre jelentettek aszálykárt. Kiemelte, hogy a nehézségek ellenére az idetartozó, a baloldal által irányított Hódmezővásárhelyen bevezették a földadót.

Minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását – hívta fel a figyelmet Nagy István. Kitért arra is, hogy a 2023–2027 között tartó közös agrárpolitikai stratégiai tervben eddig soha nem látott források állnak rendelkezésre az agrárium fejlesztésére. Fontosnak nevezte, hogy az ágazatba befektessünk, értéket teremtsünk, és ne hozzuk hátrányba a gazdákat az olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése – mutatott rá.

Borítókép forrása: Facebook

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.