Úgy tűnik, végleg elbúcsúzhatnak a budapestiek a BKV-hajóktól

Idén sem lesz elérhető a szolgáltatás a Dunán, habár a BKV vizsgálja a gazdaságilag fenntarthatóbb dunai hajóközlekedés kialakításának lehetőségét.

2023. 03. 14. 9:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karácsony-féle átmeneti szünet már harmadik éve tart – idén sem lesznek BKV-hajók a Dunán – erről írt a Mandiner. A lap a BKV egy sajtóválaszára alapozva állítja, hogy idén sem lesz elérhető a korábban közösségi közlekedés részét képező hajószolgáltatás. 

„A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV vizsgálja egy gazdaságilag fenntarthatóbb dunai hajóközlekedés kialakításának a lehetőségét, de 

március 15-én még biztosan nem indul el a hajózás”

– válaszolta a főváros a Népszava megkeresésére.

– A BKV még 2021-ben függesztette fel ideiglenesen a dunai hajóközlekedését, pénzhiányra hivatkozva, majd azóta minden évben kiderül, hogy mégsem tervezik visszaállítani – emlékeztet a Mandiner. 

Az első BKV-hajókat 2012-ben, Tarlós István főpolgármestersége alatt indították el, majd folyamatosan bővítették a hálózatot. Budapest-bérlettel a hajókat hétköznapokon bárki térítésmentesen használhatta, egészen addig, amíg Karácsony Gergelyék spórolásra hivatkozva megszüntették ezt a lehetőséget. 

Borítókép: György István főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a dunai hajós közösségi közlekedés ünnepélyes újraindításán (Forrás: Facebook/Dódity Gabriella)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.