Hajnalban felszállnak a Gripenek

A negyvenperces gyakorlat idején a megszokottól eltérő, fokozott hanghatásra figyelmeztet a Magyar Honvédség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 26. 14:43
Litvánia, 2022. szeptember 21. A Magyar Honvédség JAS 39 Gripen típusú vadászrepülõgépei gyakorló elfogást hajtanak végre Litvánia légterében 2022. szeptember 21-én. A magyar kontingens harmadik alkalommal védi a balti országok légterét. MTI/Ujvári Sándor Fotó: Ujvári Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három JAS–39 Gripen vadászgéppel gyakorlatozik a Magyar Honvédség Vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár csütörtökön reggel fél hattól – közölte az MTI.

A kiképzés várhatóan negyven percet vesz igénybe Nagymaros, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Zebegény, Verőce és Kisoroszi térségében.

A repülések elsődleges célja a pilóták képzettségének fenntartása a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében. Az érintett településeknél a megszokottól eltérő, fokozott hanghatásra lehet számítani, ezért a Magyar Honvédség a lakosság megértését és türelmét kéri.

Borítókép: Gripen vadászgép (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.