Vallásos nemzet a magyar, de nem úgy, mint a többi

Kicsit ebben is csodabogarak vagyunk.

Magyar Nemzet
Forrás: Ipsos2023. 05. 11. 14:32
Prayer,,Religious,And,Young,Man,In,Church,With,Congregation,,Faithful, ima, templom, vallás, illusztráció, shutterstock
2224925891 Fotó: PeopleImages.com - Yuri A
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar az egyik legvallásosabb európai nemzet, azonban templomba nagyon kevesen járnak el – írja az Ipsos Religion 2023 riportja. Ezzel párhuzamosan a magyarok gondolják legkevésbé, hogy Isten átsegít a mindennapok nehézségein, boldoggá tesz és értelmet ad az életnek, illetve hogy a vallása határozna meg egy egyént – fűzték hozzá, és megjegyezték azt is, hogy a vallásosság kérdésében toleráns ország Magyarország.

Legalább havonta jár templomba, mecsetbe, egyéb vallásgyakorlási helyre.               N = 19 731 fő (26 ország). Forrás: Ipsos 

Globális szinten tízből hat állampolgár vallja, hogy hisz Istenben, egy felsőbb erőben, magasabb rendű hatalomban vagy szellemben. Pontosan 52 százalék hiszi, hogy van mennyország, míg 41-41 százalék szerint létezik az ördög és a pokol. 

Érdekesség, hogy a világ minden második polgára hisz a természetfeletti lények –  angyalok, démonok, tündérek, szellemek – létezésében. A Z generáció körében valamennyi érték magasabb, és magasabb a vallást gyakorlók aránya is, főként a muszlim vallás javára – jegyezték meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.