Kigyulladt egy kamion az M35-ösön, két kamion ütközött a 2-esen

Helyzetjelentés az utakról pénteken reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Útinform, Rendőrség2023. 06. 16. 6:31
Broken,Glass,As,Evidence,Of,Car,Accident, rendőrségi helyszínelés
322950158 Fotó: Ground Picture Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt éjjel egy kamion az M35-ös autópályán az M4-es autópálya felé vezető oldalon, Derecske térségében. A rendelkezésre álló adatok szerint a jármű Berettyóújfalu irányába haladt, amikor a 65-ös kilométerszelvény közelében defektet kapott. Emiatt a kamion átszakította a szalagkorlátot, rakománya pedig az úttestre szóródott. Személyi sérülés nem történt – közölte a rendőrség. Délelőtt arról számoltak be, hogy a forgalom a jobb pályatesten a leállósávon megindult a határ irányába.

Az Útinform tájékoztatása szerint a kigyulladt jármű elszóródott törmelékei miatt a hatóságok a 65-ös kilométernél az autópályát teljes szélességében lezárták. A teherforgalmat a 49-es kilométernél lévő Mikepércs csomópontban, a személyautókat pedig a 60-as kilométernél lévő Derecske csomópontban leterelik, majd az M4-es autópályán a 215-ös kilométernél lévő Berettyóújfalu csomópontban terelik vissza.

Az M86-os autóúton a főváros felé vezető oldalon Nemesbőd térségében egy személyautó korlátnak ütközött. A 86-os kilométernél a belső sávot lezárták.

A 2-es főúton Nagyoroszi térségében két kamion ütközött össze. A 64-es kilométernél forgalomkorlátozásra lehet számítani.

A  35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen megsüllyedt egy csatorna fedlapja, és körülötte a burkolat is beszakadt. A 75-ös kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakra terelik el.

A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalotánál, a határátkelőhely kilépő oldalán az erős tranzitforgalom miatt három kilométert meghaladó kamiontorlódás alakult ki.

 

Munkavégzés az utakon

Az M1-es autópályán

  • a burkolatot javítják a komáromi és a bábolnai csomópontok között. A 85-ös és a 94-es kilométer között a Budapest felé haladók a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávjában haladnak. Hegyeshalom felé a külső és a leállósáv használható.
  • Nagyszentjánosnál, a 100-as és a 106-os kilométer között is sávelhúzásos terelés van érvényben, mert aszfaltoznak. Hegyeshalom felé a külső és a leállósávon, Budapest felé pedig a belső és az ellenkező oldal belső sávján halad a forgalom.
  • Győr elkerülő szakaszán még tart a Rába-híd felújítása. Hegyeshalom felé a külső és a leállósávot lezárták. A 123-as és a 129-es kilométer között a forgalmat sávelhúzással terelik, irányonként két sáv járható.
  • Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán a 158-as kilométernél fekvő Lajta pihenőhely nem használható, mert garanciális munkavégzés miatt lezárták. Előtte a 162-es kilométernél lévő Moson pihenő, utána a 150-es kilométernél található Hanság pihenő vehető igénybe.

Az M3-as autópályán a káli szakaszon, a 90-es és a 101-es kilométer között még tart a burkolatfelújítás. A Vásárosnamény felé haladókat az ellenkező oldal belső sávjára terelik át. Budapest felé továbbra is a külső és a leállósáv járható.

Az M4-es autóúton Szolnok irányába az M0-s autóúti csomópontnál a 23-as és a 26-os kilométer közötti szakaszt lezárták felújítási munka miatt. A forgalmat az autóúttal párhuzamos kollektor ágra terelik. A lezárás nem érinti a Vecsés/Ecser csomópontot, illetve az M0-s autóúti csomópontot, ahol továbbra is le és fel lehet hajtani.

Az M6-os autópályán Véménd térségében, a 172-es kilométernél lévő alagútban forgalomszámláló detektorokat telepítenek. A Budapest felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező, Pécs felé vezető oldalra terelték át, irányonként egy-egy sáv járható.

Jelentős forgalomtereléssel járó munka folyik a magyar–szlovák határszakaszon, a 14-es főúton Vámosszabadi határátkelőhelynél, a Medve híd szlovákiai oldalán. A munkavégzés miatt a három és fél tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. Nekik kijelölt terelőúton, a 13-as főúti monostori határhíd felé kell kerülőt tenni.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.