Új burkolati jeleket vezettek be a magyar utakon + videó

A motorosok biztonságát szolgálják a Bajna–Héreg közötti szakaszon felfestett speciális kísérleti jelek.

Magyar Nemzet
Forrás: Vezess.hu, Sportmotor.hu, Kanyarfotó2023. 08. 30. 18:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új útburkolati jelekkel fog gazdagodni a magyar közlekedés, ugyanis a magyar motorosok egyik kedvenc szakasza, a Bajna–Héreg között található kanyargós út sok veszélyt rejt magában – írja a Vezess autós oldal. 

A burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba – emlékeztetett a Sportmotor.hu. Hozzátették: a zöld csík célja, hogy a kerék a felezővonalhoz képest azon kívül legyen kanyarodás közben.

A köröknek pedig szintén az a lényegük, hogy a motor kereke ne azokon belül fusson, hanem kívül.

 

Néhány éve Héreg és Tarján között már felfestettek egy szakaszt, amit idén egy újabb követett, és ezeknek a munkálatoknak a költségeit Kanyarfotó vállalta, így már egy veszélyesebb S kanyar is megkapta idén az új jelzéseket.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.