Hátborzongató részletek derültek ki az anyagyilkosságról

A szomszédoknak megegyezik a véleménye a család megítéléséről.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 08. 14. 21:20
Forrás: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyönyörű, kétszintes ház, Budapest egyik legszebb részén, Mátyásföldön és egy szerető család, három gyerekkel. Ennyit láttak a szomszédok kívülről abból a családból, ahol ma hajnalban tragédia történt: a gyanú szerint egy huszonnégy éves fiú megölte a saját anyját – írja az Origo, majd hozzáteszik, ennél sokkal több lehet az egész mögött. 

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy késelésről érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2023. augusztus 14-én 5.30-kor. Kiderült, egy XVI. kerület, Fertály utcai lakásban egy asszonyt megszúrtak. Az ötvennyolc éves nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Az áldozat fiát, aki magát is megsebezte, a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyszínen elfogták, majd a mentők rendőri kísérettel kórházba vitték, elszámoltatására ellátását követően kerülhetett csak sor. 

Az Origo arról ír, becsületes, rendes, dolgozó embereknek ismerték a családot a szomszédok, akik úgy nyilatkoztak az Origónak a helyszínen, hogy 

„Mindenük megvolt, szerették egymást, teljesen idilli családi viszony volt közöttük. A fiút teljesen átlagos, kiegyensúlyozott, boldog gyereknek gondoltam, aki iskolába jár, és az osztálytársaival barátkozik. Nem tűnt sem agresszívnek, sem boldogtalannak, látszólag semmilyen konfliktusa nem volt a szüleivel.” 

A szomszédok teljesen értetlenül állnak az eset előtt, el sem tudják képzelni, hogyan történhetett az egész. Az utcában több szomszéd is elmondta a véleményét az Origónak, és általában ugyanazt mesélték, hogy rendezett körülmények között élt a család, soha nem volt probléma velük. 

Egy, az utcában lakó nő azt mondta, hajnalban, félálomban veszekedést hallott, ám akkor még fogalma sem volt, pontosan melyik házból – írják. 

„Valami hangos szóváltásra figyeltem fel, az egyik közeli házból jött a hang. Alig néhány perccel később az egész környék el volt kerítve, rendőrök tucatjai érkeztek a helyszínre. Akkor tudtam meg, hogy gyilkosság történt. Barátságos, nyugodt, harmonikus családnak ismertem meg őket, sosem feltételezett volna róluk senki ilyesmit.”

Egy másik szomszéd úgy tudja, a fiút egyenesen az intenzív osztályra vitték, mert a gyilkosság után megpróbált öngyilkos lenni.

Borítókép forrása: Origo/Csudai Sándor

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.