Látens tömegek támogatásában reménykedik Márki-Zay Péter

A baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje nem számol tömegpárttal.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 7:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párt taglétszáma jelenleg tíz fő. Az alapítás szeptember közepén lesz, várjuk a jelentkezőket, és feltételezem, hogy néhány száz fős tagsággal fogunk indulni – jelentette be Márki-Zay Péter a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. A Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) elnöke elmondta, nem számít tömegpártra. Számukra az a fontos, hogy „minden tisztességes magyarnak legyen egy olyan választása, akik a Nyugat felé fogják kormányozni az ország rúdját”. 

Azzal kapcsolatban, hogy megfelelő támogatás nélkül hogyan szeretnének kormányra kerülni, azt mondta: szerinte látens tömegek léteznek, akik nem értenek egyet azzal, hogy „ma Szent István ünnepén nem a Nyugathoz való csatlakozást, hanem Keletre visszatértést ünnepelünk”.

Emögött van tömeg

– szögezte le a pártelnök. Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette: kultúraváltást szeretne, amely azt jelentené, hogy „a lopást, és a propagandamédiát, lejáratókampányokat, karaktergyilkosságokat fel kell váltsa a szeretet hatalma”.

Az MMN-nek állami forrása nincs, így továbbra is mikoradományokból működne a párt Márki-Zay tájékoztatása szerint. Ennek kapcsán fontos megjegyezni, hogy Márki-Zay mozgalma korábban a kultúraváltásra kapott több milliárd forintnyi dollárt a kampányhajrában Amerikából. Márki-Zay most nem tudta megmondani, hogy elfogad-e külföldről jövő támogatást az MMM. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.