Megérkezett a hidegfront, vasárnapra változást tartogat az idő + videó

Az időjárást gyenge hidegfront alakítja, vasárnaptól melegedés kezdődik, és ismét anticiklonális hatások érvényesülnek.

Forrás: MTI, MET2023. 09. 30. 16:58
null
Debrecen, 2022. szeptember 28. Emberek az õszi napsütésben a debreceni Nagyerdõben lévõ Békás-tónál 2022. szeptember 28-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át az ország fölött. Legfeljebb északon elvétve fordulhat elő kisebb záporeső.

Szombaton este keleten még lesznek felhősebb területek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 Celsius-fok között várható. A derült, szélvédett északi völgyekben 5–8 Celsius-fokig is lehűlhet a levegő.

Vasárnap napos időre lehet számítani kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nélkül.

A szél fokozatosan északnyugatira, északira fordul, és a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten, keleten is megélénkül, helyenként megerősödik. Vasárnap már csak helyenként lehet élénk a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 25 Celsius-fok között alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.