Búcsúzik a nyár, már csak néhány napig élvezhetjük a melengető napsütést + videó

Érdemes kihasználni a hétvégét, mert lehetséges, hogy jövő tavaszig nem lesz már ilyen jó időben és 25 fok feletti hőmérsékletben részünk.

Forrás: MET2023. 10. 13. 6:28
null
Balatonfüred, 2020. október 20. Napozók Balatonfüreden a Vitorlás térnél az õszi napsütésben 2020. október 20-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhős idővel indul a péntek, de a délelőtt folyamán fokozatosan csökken a felhőzet, és délután már csak néhány fátyolfelhő takarja majd időnként el a napot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egyedül az északkeleti országrészben maradhat borultabb az idő, 

a délelőtti órákban még zápor is előfordulhat. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23 és 28 fok között alakul, de az északkeleti, tartósabban felhős tájakon kissé hűvösebb is lehet.

Szinte az egész országban kisüt majd a nap. Forrás: Met.hu

 

Milyen idő lesz hétvégén?

Szombaton is hasonlóan alakul az időjárás, a hajnali pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható. Ám az esti, éjszakai órákban északnyugat felől egyre több helyen borul majd be az ég, és elered az eső.

Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, estétől pedig északnyugatira fordul az áramlás. A minimum-hőmérséklet 9, 16 fok között, a maximum 22, 28 fok között alakul.

Vasárnap reggelre nagyot fordul az időjárás, vele együtt a hőmérséklet. A napsütésnek nyoma sem lesz, helyette erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor.

A csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között valószínű, a csapadékosabb nyugati vidékeken lesz a hűvösebb, délkeleten még a reggeli órákban az enyhébb idő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.