Deutsch Tamás: A mi erőnk az egységünk!

A Fidesz európai Parlamenti képviselője közölte, ma is követnünk kell az ’56-os hőseink példáját, akiknek a szabadságvágyát nem tudták megtörni.

2023. 10. 23. 8:31
null
Budapest, 2019. október 23. 1956-os felirat az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Parlament elõtti Kossuth Lajos téren, ahol egész nap családi programok várják az ünneplõket 2019. október 23-án. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem engedünk az ’56-ból! Ma is követnünk kell az ’56-os hőseink példáját, akiknek a szabadságvágyát nem tudták megtörni – írta a forradalomra emlékezve Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője a közösségi oldalán úgy fogalmazott,

 mi, magyarok tudjuk jól, hogy a szabadságharchoz nemcsak szív, nemcsak ész, de erő is kell, a mi erőnk pedig az egységünk. 

– Nem kérdés hát, hogy a szabadságunkat ma is bárkivel szemben meg fogjuk védeni. Éljen hát a magyar szabadság, éljen a haza! Tisztelet a hősöknek! – írta a politikus.

Lázár János építési és közlekedési miniszter pedig úgy fogalmazott, hogy a forradalom vidéken kezdődött és vidéken ért véget, a pesti srácok mellett ma emlékezzünk a vidéki forradalmárokra is! – Becsüljük és védjük meg szabadságunkat – írta Lázár János.

– 1956 hősei győztek, ha meghaltak is – így emlékezett a Fidesz. A kormánypárt a közösségi oldalán azt írta, győztek, mert elérték, hogy ránk, utódaikra, és 

minden ezután születő magyar gyerekre nem a diktatúra nyomasztó sötétségét, nem az emberi gyengeséget, nem a meghasonlást, hanem a kiállás, a bátorság, a hősiesség és a nagyság dicsőségét hagyták örökül. 

Gloria victis!

Borítókép: 1956-os felirat a forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján a Parlament előtti Kossuth Lajos téren (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.