Fidelitas: A dollárbaloldal aprópénzért árusítja ki saját magát és a nemzeti érdeket

Felhívták a figyelmet: jövőre két választáson egy időben dönthetünk a sorsunkról.

Forrás: MTI2023. 10. 07. 20:08
null
20230628 Budapest Az ellenzéki pártok külföldi finanszírozása ellen demonstrál a Fidelitas a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az a generáció vagyunk, akiknek újra meg kell harcolni azért, ami sokáig természetesnek tűnt; készen állunk, hogy jelöltjeinkkel és aktivistáinkkal felszántsuk az országot, megerősítsük a nemzeti érdek képviseletét az önkormányzatokban és az Európai Unióban is” – olvasható a Fidelitas Országos Választmánya szombati ülésén elfogadott politikai nyilatkozatban.

Egy évszázad után „láthatatlan ellenség tört ránk” a világjárvánnyal, és több évtized béke után háború tört ki Európában, ahol magyar fiatalok is életüket adják egy értelmetlen fegyveres konfliktusban. A háborús infláció mindenki számára érezhetővé teszi, mennyire fontos, hogy mielőbb újra béke legyen Európában – közölték.

A konfliktus okozta feszültségek gyengítették az Európai Uniót gazdaságilag és politikailag egyaránt – tették hozzá, megjegyezve: a háború támogatásának kérdése mára az országoknak járó uniós források folyósításának feltételévé lépett elő.

A háborúpárti politikusok mára a magyar hallgatóknak és kutatóknak járó források befagyasztását is eszközzé tették a politikai nyomásgyakorlásban – emelték ki. 

Az Erasmus és a Horizont program nem politikai furkósbot! El a kezekkel a magyar egyetemektől!

– fogalmaztak.

A „dollárbaloldal” a teljes nemzeti önfeladás pártján, „aprópénzért árusítja ki” saját magát és magyar nemzeti érdeket, és már az sem érdekli őket, hogy ez a saját választóik számára is nyilvánvaló

– szerepel a nyilatkozatban, megjegyezve: 

jövőre két választáson egy időben dönthetünk a sorsunkról

A Fidelitas a közleményben hangsúlyozta: 

az európai parlamenti választáson olyan képviselőket kell küldeni Brüsszelbe, akik kiállnak az azonnali béke és az erős nemzetek, erős Európája mellett

Az Európai Unió az európai népek szolgálatára, nem az uniós bürokrácia és nagyhatalmak kiszolgálására jött létre. 

Vissza kell szereznünk Európát!

– írták.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.