Vesztegetéssel gyanúsítják egy zuglói patika dolgozóit + videó

Recept nélkül, felár ellenében adhattak el vényköteles gyógyszereket.

Forrás: BRFK2023. 10. 25. 13:16
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi nyomozás indult vesztegetés miatt, mivel recept nélkül, felár ellenében adhattak el vényköteles gyógyszereket egy zuglói patika dolgozói.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) gazdasági bűnözés elleni főosztály korrupciós bűnözés elleni osztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, illetve közreműködésével folytat nyomozást vesztegetés elfogadása miatt három gyógyszertári dolgozóval szemben. A gyanúsítottak a gyanú szerint tavaly november 18. és idén augusztus 4. között két közvetítőn keresztül hét vásárlónak adtak át recept nélkül vényköteles gyógyszereket pénzért cserébe – közölte a BRFK.

A nyomozás adatai szerint a két közvetítő közül – akik megszervezték a készítmények átadását – az egyik vásárolt is.

A patika asszisztensei alkalmanként legfeljebb tízezer forintos jogtalan előnyért adták ki jogosulatlanul a gyógyszereket.

 Ezek a gyógyszerek többek között potencianövelők, fájdalomcsillapítók, injekciók, valamint különféle betegségek kezelésére szolgáló szerek voltak.

A budapesti nyomozók október 10-én a bűncselekményekben érintett személyeket elfogták, és tíz helyszínen kutatást tartottak. Lefoglaltak ötvenezer forintot, tizenegy telefont, tizenegy SIM-kártyát és négy laptopot.

A rendőrök a patika három dolgozóját, a közvetítőket és a vásárlókat előállították, majd a tizenegy gyanúsítottat vesztegetés bűntett gyanúja miatt kihallgatták. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.