Akár már holnap is eshet a hó idehaza

Késő délután, este a legmagasabb hegycsúcsokon fagypont alá hűlhet a levegő.

Forrás: MTI, Időkép2023. 11. 10. 17:27
null
Moszkva, 2023. október 27. Friss hóval borított utcán megy egy nõ Moszkvában 2023. október 27-én. MTI/EPA/Makszim Sipenkov Fotó: Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, szakadozás, csökkenés csak szombaton a déli óráktól kezdve várható délnyugat felől. Az ország északkeleti harmadán tartósan borult marad az ég – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken a csapadékzóna kelet, északkelet felé haladva sokfelé okoz esőt, majd éjszaka délnyugat felől újabb csapadékrendszer érkezik, amelyből szombaton szórványosan eső, zápor, a Dunántúlon akár egy-egy zivatar is előfordulhat. Délutántól a legtöbb helyen csökken a csapadékhajlam, azonban az északkeleti országrészben továbbra is tartós esőre számíthatunk.

Pénteken a déli szél több helyen élénk lesz, a magasabban fekvő helyeken és délkeleten erős széllökések is előfordulhatnak, estétől a szél fokozatosan északnyugatira fordul és szombaton napközben erős lesz, de a magasabban fekvő helyeken akár viharossá is fokozódhat – fűzték hozzá.

Az Időkép pedig arról adott hírt, hogy van rá esély, hogy megérkezik Magyarországra a hó, egészen pontosan úgy fogalmaztak:

„az idei őszt tekintve minden eddiginél nagyobb lesz rá az esély”.

Szombat reggel pedig nyugatra már érkezik is a következő adag csapadék egy hidegfrontnak köszönhetően, amely némi izgalmat tartogathat a tél szerelmeseinek. A front mögött ugyanis az eddigieknél hidegebb, fagyos levegő áramlik az ország fölé és 

van rá esély, hogy szombat késő délután, este a legmagasabb hegycsúcsokon fagypont alá hűljön a levegő.

A rendkívüli izgalomra az ad okot, hogy mindez pont akkor történik meg, amikor a front csapadékrendszere is a térségben lesz, ennek következménye pedig az, hogy hullhat egy kis hó idehaza. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.