Jön a hidegfront, már éjszaka megérkeznek az igazi fagyok + videó

A hétvégén akár hózápor is előfordulhat.

Forrás: MTI, MET2023. 11. 22. 18:32
null
Tellin, 2022. december 17. Dérlepte levelek egy cserjén a belgiumi Tellinben 2022. december 17-én. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A következő napokban erős hidegfront éri el hazánkat, ami komoly lehűlést hoz – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda éjszaka országszerte fagy várható, pénteken pedig markáns hidegfront érkezik, amely mögött hétvégére téliesre fordul az időjárás.

Az előrejelzés szerint

szerda éjszaka országszerte fagy lesz, mínusz 2 és mínusz 6 fok közé hűl a levegő,

a fagyzugokban ennél egy-két fokkal hidegebb is elképzelhető. Északon fátyolfelhős lesz az ég, északkeleten pedig vastagabb lehet a felhőzet, de csapadék nem várható.

Csütörtökön derült, gyengén felhős idő valószínű, északkeleten délután, este is maradhatnak felhősebb körzetek. Ott 3–4 fokig emelkedik a hőmérséklet, az ország nagy részén 5–10 fok várható a délutáni órákban.

Pénteken markáns hidegfront érkezik,

 a front átvonulását elszórtan kíséri zápor, mögötte pedig feltámad és megerősödik az északnyugati, északi szél, amellyel hideg, sarkvidéki levegő érkezik, és hétvégére lehűti a Kárpát-medencét.

A hidegfronttal visszatérnek az éjszakai fagyok, vasárnap már országszerte ez lehet a jellemző, és napközben is csupán néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. A napsütés mellett a többször megnövekvő felhőzetből hózápor lehet.

Az előrejelzések szerint a jövő hét első felében is marad a télies időjárás.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.