Erre számít a Budapest Airport a mágneses vihar miatt

Mára várják a hatásait.

Forrás: Világgazdaság2024. 05. 10. 14:12
Menetrend, MÁV, repülőtér, Ferihegy, járat,
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érintik a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér forgalmát a napkitörések és a napviharok – írja a Világgazdaság. A repülőtér közlése szerint a járatok továbbra is menetrend szerint közlekednek, ami azt jelenti, hogy 

Ferihegyen tehát nem számítanak pénteken jelentős, a forgalom egészét érintő negatív hatásokra.

Rávilágítottak továbbá, hogy a biztonságos működés egy esetleges mágneses vihar esetén is lehetséges, ugyanis a légi járműveken többszörösen védett és alternatív navigációs, illetve kommunikációs rendszerek vannak telepítve.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy húsz éve nem történt olyan, hogy eléri a földet egy mágneses vihar, emiatt jobb, ha fennakadásokra készülünk az internetes szolgáltatásokban. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.