Még a Ciarán viharciklon alakítja időjárásunkat + videó

A Kárpát-medence időjárását jelenleg a Ciarán bombaciklon alakítja. A viharciklon hidegfrontja ma át is vonul felettünk.

Forrás: MTI2023. 11. 03. 17:14
Dover, 2023. november 2. A Ciarán névre keresztelt vihar által leszakított fatörzset távolítják el emberek egy útról Doverben 2023. november 2-án. Hollandiában narancsszínû riasztást adtak ki a térségre, míg Franciaországban több, mint egymillió ember maradt áram nélkül. MTI/EPA/Stuart Brock Fotó: Stuart Brock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence időjárását jelenleg a Ciarán viharciklon alakítja, melynek hidegfrontja ma át is vonul felettünk, de az átmeneti, rövid nyugalmat követően vasárnap újabb hidegfront hoz csapadékot.

A Ciarán névre keresztelt viharciklon által egy autóra döntött fatörzs Madrid belvárosában 2023. november 2-án. A brit meteorológiai szolgálat beszámolója szerint a Ciarán nevű viharzóna elsősorban Írországot, Dél-Angliát, Wales-t és a Csatorna-szigeteket sújtja, de a vihar miatt Hollandiában narancsszínű riasztást adtak ki a térségre, míg Franciaországban több, mint egymillió ember maradt áram nélkül.
Fotó: MTI/EPA/EFE/Juan Carlos Hidalgo

A csapadékzóna kelet felé lassan elhagyja hazánkat, mögötte csökken a felhőzet, de késő estig a Dunántúlon még előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Hajnaltájt délnyugat felől újra vastagabb felhők érkeznek, melyekből szombat estig északkelet felé haladva elszórtan alakulhat ki záporeső. Sokfelé párássá válik a levegő és több helyen köd, rétegfelhőzet képződhet hajnalra. Ezek – helyenként lassú – feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Fokozatosan veszít erejéből a légmozgás, döntően mérsékelt, szombat délutántól a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Forrás: Met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 17 fok között valószínű.

Borítókép: A Ciarán névre keresztelt vihar által leszakított fatörzset távolítják el emberek egy útról Doverben 2023. november 2-án. Hollandiában narancsszínű riasztást adtak ki a térségre, míg Franciaországban több mint egymillió ember maradt áram nélkül (Fotó:MTI/EPA/Stuart Brock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.