A DK-s kampányra van pénz Óbudán

A helyi Fidesz szerint az óbudai DK a jövő évi választási évre olyan költségvetést nyújtott be a testület elé, amely saját korábbi hazugságaikat leplezi le.

Forrás: Metropol2023. 12. 13. 7:07
KISS László; CSERDINÉ NÉMETH Angéla
Budapest, 2023. szeptember 27. Cserdiné Németh Angéla (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a XV. kerület polgármestere és Kiss László (DK), a III. kerület polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2023. szeptember 27-én. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gyurcsány kerületi helytartói az óbudaiak zsebéből veszik ki a DK jövő évi kampányának forrásait” – mondta a Metropolnak Gyepes Ádám. A fideszes kerületi képviselő szerint félmilliárd forinttal rövidíti meg a kerületieket a baloldal.

Négy év semmittevés és a kivéreztető kormányra mutogatás után szokás szerint beindult a baloldali ígéretcunami

– fogalmazott a politikus. Azt állítja, hogy felelőtlen fejlesztési ígéretek, hatalmas pénzosztások jellemzik Óbuda jövő évi költségvetését, és óriási, soha nem látott összeget, 570 millió forintot különítettek el a helyi DK kommunikációs propagandájára.

Ötévente elég az embereknek fűt-fát ígérni, majd semmit sem betartani azokból. Folytatni a láblógatást, felvenni a közpénzt, és kezdeni újra elölről az egészet. Megbeszélhetné már végre Kiss László is a főnökével, Gyurcsány Ferenccel, hogy akkor mit is kell végső soron mondani?

– mondta Gyepes Ádám, majd hozzátette: „Az elmúlt években munkavégzés helyett csak a hazug propaganda és közpénz felmarkolása működött a kerületben.”

 

Van pénz kampányra

Az 570 millió forint olyan tételekből áll, amelyek mindenféle kommunikációs elemeket tartalmaznak, mint például tájékoztató füzetek készíttetése. Gyepes Ádám szerint egyértelmű, hogy a kampányra spórolták ki a kerületiek pénzét. „Kiss az elmúlt négy évben semmi másról nem volt hajlandó beszélni, mint hogy fejlesztésekre, a kerület tisztán tartására, a közbiztonság fenntartására, a hajléktalanhelyzet kezelésére, de az egész városrész működtetésére nincs pénze” – fejtette ki a fideszes politikus, majd rámutatott:

ezért kell minden önkormányzati adót, a bérleti és egyéb díjakat folyamatosan emelnie.

 A baloldali vezetésű önkormányzat óriási összeget, több mint félmilliárd forintot szán csak kommunikációs propagandára ahelyett, hogy ezt az összeget a hajléktalanhelyzet javítására vagy a gyermekétkeztetésbe forgatnák – mondta.

 

Borítókép: Cserdiné Németh Angéla és Kiss László (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.