Fontos bejelentést tett a BKV

Sok dolgozót érinthet a vezetőség döntése.

Forrás: BKV2023. 12. 12. 17:20
null
Budapest, 2020. január 20. Tömeges járatritkítást jelentett be a BKK. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a 2024-es bértárgyalás a BKV-nál – plenáris ülésen –  december 12-én – közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében a vállalat.

A cég menedzsmentje arról tájékoztatta az érdekképviseleteket, hogy a várható béremelés mértékénél a tulajdonos fővárosi önkormányzattal korábban kötött hároméves bérpolitikai megállapodás elveit kívánják szem előtt tartani.

Bolla Tibor vezérigazgató arra is felhívta a figyelmet: a bérfejlesztésnél fontos szempont a BKV munkaerőpiaci helyzetének stabilizálása, az új munkaerő bevonzása, valamint a jelenleg, a vállalatnál foglalkoztatott munkaerő megtartása. A vezérigazgató kifejezte reményét, hogy a bértárgyalások konstruktív kompromisszumok alapján mielőbb lezárulhatnak.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.