Külföldi befolyás alatt a baloldal: Orosz Anna a Von der Leyen-féle propagandát visszhangozta az ukrán uniós tárgyalások kapcsán

A momentumos képviselő szerint morális kötelezettség lenne felvenni Ukrajnát az EU-ba.

2023. 12. 29. 14:06
null
Forrás: Képernyőkép - YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Emberi minimum, morális kötelezettség lett volna az, hogy most teljes vállszélességgel támogassuk Ukrajna integrációját az Európai Unióba – fogalmazott Orosz Anna az ukrán uniós tárgyalások megkezdéséről szóló országgyűlési vitában. 

Az erkölcsi szempontoknak a nemzeti érdekek rovására történő hangsúlyozásával a momentumos parlamenti képviselő az amerikai, illetve a brüsszeli liberális álláspontot visszhangozta. Emlékezetes: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a tavaly nyári, Pozsonyban tartott Globsec fórumon úgy fogalmazott: „Nem a stratégiai érdekünk, hanem morális kötelezettségünk lehetővé tenni Ukrajna uniós tagságát.” Bár Von der Leyen erkölcsi imperativuszt emlegetett, figyelemre méltó, hogy a beszédében emellett egy olyan árulkodó kitétel is szerepelt, amely szerint valójában a külföldi (nyugat-európai és amerikai?) befektetőknek kedvező üzleti környezetet akarnak megteremteni a jelenleg is háborúban álló országban.

Tény, hogy a globális pénzügyi körök – elsősorban amerikai nagyvállalatok – gyümölcsöző üzleti lehetőséget látnak Ukrajnában, például a termőterületek felvásárlásával, amit jelentősen megkönnyítene az ország uniós tagsága.

 

Borítókép: Orosz Anna a Momentum képviselője (Forrás: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.