Orbán Viktor: Vannak, akik küzdenek a hazáért, és vannak, akik elárulják a hazát

A miniszterelnök a Tényeknek adott interjút.

2023. 12. 20. 17:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Három baj gyötör minket egyszerre: az orosz–ukrán háború, a növekvő terrorfenyegetettség az izrali–palesztin háború miatt és a migráció – fogalmazott Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának adott interjúban. A miniszterelnök elmondta: ez nem a mi háborúnk. Mint közölte, van egy propaganda, miszerint ez az egész világ háborúja, ám ez nincs így.

Jelezte, hogy százezres nagyságrendű lehet a halottak és a jóvátehetetlen sérülést szenvedők száma. Kiemelte: tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, azonban ezt Európában senki nem képviseli.

Egyedül Magyarország képviseli Európában azt a kezdetektől, hogy Ukrajnában tűzszünetre van szükség.

Korábban még sohasem fordult elő, hogy egy háborúban álló országot akarnának felvenni az unióba – mondta el a miniszterelnök az EU-csúccsal kapcsolatban.

A miniszterelnök álláspontja szerint az mégsem tisztázódott, hogy Ukrajna azon területei is az Európai Unió részei lehetnének-e, amelyet Oroszország jelenleg a fennhatósága alatt tart. 

Abban az esetben, ha Ukrajna tagságot nyerne, átmenne az összes olyan támogatás nekik, amelyek eddig a közép-európai országokat, köztük Magyarországot is megillették

– közölte a kormányfő.

A miniszterelnök elmondta: nem akarnak hozzájárulni ahhoz, hogy odaadják a magyarok pénzét Ukrajnának. – Kénköves villámokra kell számítani. Nehéz lesz – fogalmazott a jövő februárban esedékes EU-csúcs kapcsán.

Szót ejtett róla, hogy jó lenne, ha lehetne számítani ebben a baloldalra. – Van néhány olyan ügy, ami nemzeti ügy, és ilyenekben nem harcolni kellene egymással. 

A baloldal nyíltan arról beszél, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat

– szögezte le Orbán Viktor.

A szuverenitásvédelmi törvény kapcsán elmondta: amikor egy politikai szereplőnek ad valaki pénzt, akkor azért cserébe vár valamit. – Ez árulás, mivel pontosan tudta a baloldal, hogy külföldről érkező elvárásokat kellene teljesíteniük – hangsúlyozta Orbán Viktor. Jelezte, hogy ezért kellett egy új törvényt alkotniuk. 

– Végigfut a magyar történelmen az, hogy vannak, akik küzdenek a hazáért, míg mások elárulják a hazát

– tette hozzá.

Az uniós csúcs egyik legnehezebb részeként említette a miniszterelnök, hogy Magyarország hogyan maradjon ki egy olyan döntésből, amit a többi tagállam rá akar kényszeríteni. Bravúrként értékeli Orbán Viktor, hogy sikerült tíz százalék alá vinni az inflációt, így – mint mondta – a cél teljesült.
 

– Akármilyen nehézség is van, ha az ember nem adja fel, akkor a dolgok jóra fordulnak

– zárta az interjút a miniszterelnök.

 

A kormányfő korábban beharangozóként ezt írta ki a Facebook-oldalára:

Ma este, 18:30, TV2. Érdemes odakapcsolni!

Borítókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.