Két kiállítás és KO, a Honvéd-szurkolók hátat fordítottak a csapatuknak + videó

Újra kikapott a Honvéd, és ezzel továbbra is fenyegeti az a veszély, hogy kieshet a harmadosztályba. A feljutásért harcoló Vasas 3-0-ra nyert a Bozsik Arénában Kispesten a labdarúgó NB II 31. fordulójának hétfő esti zárómeccsén. A Honvéd két kiállítással a saját vesztébe rohant.

2024. 05. 06. 21:52
A Vasas könnyedén nyert Kispesten, ezzel nagy lépést tett a feljutás felé, a Honvéd viszont még ki is eshet a másodosztályból. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két szebb napokat is látott főváros csapat rangadóján mindkét fél számára nagy volt a tét: a Vasasnak azért kellett nyernie, hogy a Győrt visszaelőzze a már bajnok Nyíregyháza mögötti második feljutó helyért, a Honvédnak pedig azért, hogy bebiztosítsa a bennmaradását az NB II-ben.

A kispestiek legutóbb a Kazinbarcika ellen botrányos körülmények között kaptak ki, a Vasas ellen pedig tovább ásták a saját gödrüket. Hiába kezdte a Honvéd veszélyesebben a meccset, a 29. percben nagy fordulatot jelentett Adorján piros lapja: a hazai játékos a gólhelyzetben kilépő Hidit rántotta le.

A Vasas mindössze három perccel később büntetett, Tóth Milán góljával megszerezte a vezetést. A 43. percben pedig már 2-0 volt a vendégek előnye, Doktorics találta el nagyon jól a labdát, bombagólt lőtt.

És ezzel még nem volt vége az első játékrésznek, a hosszabbításban ugyanis Tóth duplázott, és ő sem szerzett csúnya gólt, kilőtte a bal felsőt.

Innentől csak az volt a kérdés, lesz-e ennél is nagyobb a kiütés. A Honvéd a második félidő elején tovább nehezítette a saját dolgát, az 51. percben Bobál Gergelyt is kiállították, amiért belerúgott a földön fekvő Baráth Botondba. 

A Honvéd-szurkolók kiakadtak

Legalább újabb gólt nem kapott kettős emberhátrányban a Honvéd, amelyet a szurkolói az utolsó pillanatig hangosan biztattak. A végén aztán hátat fordítottak a saját csapatuk játékosainak, amiben minden keserűségük benne volt:

– A Honvéd jó volt az átmenetekben, az elején problémát okozott nekünk – értékelt Gera Zoltán, a Vasas edzője. – A kiállítás megkönnyítette a dolgunkat, viszont Hidi nagyszerű labdaszerzése kellett ehhez, utána teljes mértékben kontrolláltuk a meccset, kihasználtuk, hogy kevesebb emberrel volt az ellenfél, és lőttünk három szép gólt.

Csertői Aurél, a Honvéd mestere szerint a kiállítás fordulópont volt: – Három nagy helyzetet alakítottunk ki a meccs elején, a helyzetkihasználásunk közel sem tökéletes, ez már korábban is látszott. Az első kiállítás nálam kérdőjeles volt, szerintem ez a mezőnyben sárga lap. Addig sok helyzetet alakítottunk ki, pariban voltunk a Vasassal.

Három fordulóval a vége előtt, a Honvéd a 12. az NB II-ben, előnye hét pont a már kieső helyen álló Pécs előtt, így még nem érezheti magát biztonságban. A Vasas a feljutó második helyen áll, egy ponttal megelőzve a harmadik Győrt.

Labdarúgó NB II, 31. forduló:

Honvéd–Vasas 0-3 (0-3), Bozsik Aréna, 3309 néző, jv.: Bogár, gólszerzők: Tóth (32., 45+2.), Doktorics (43.), kiállítva: Adorján (29.), Bobál G. (51.) - mindkettő Honvéd

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.