Szilveszter napjára újra használhatják a gépjárművek az alsó rakpartokat Budapesten

A tervek szerint szombaton kezdődhet a budai és a pesti alsó rakpartok takarítása.

Forrás: Főpolgármesteri Hivatal2023. 12. 29. 18:03
null
Árhullám a Dunán, fővárosi rakpartlezárás Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna vízszintjének csökkenésével lehetőség nyílik arra, hogy a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziója december 30-án reggel megkezdje a budai és a pesti alsó rakpartok takarítását – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.

Mint írták, a BKM műszakonként tervezetten több mint 40 kézi takarítóval, és több mint 30 takarító-, rakodó- és szállítógéppel fogja a hordalékot és az iszapot eltávolítani, majd magasnyomású mosóberendezéssel a szennyezett felületeket megtisztítani.

A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat – tették hozzá. 

Ezt követően december 31-én reggeltől újra járható lesz mindkét alsó rakpart a gépjárművek számára.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) munkatársai jelenleg is dolgoznak azon, hogy a 2-es villamos lánchídi aluljárójából a vizet kiszivattyúzzák, ennek befejezését követően a 2-es villamos vonalán közlekedő járművek újra a teljes útvonalon járhatnak.

A hivatal arra kéri a budapestieket, hogy az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerüljék el az alsó rakpartokat, mivel a hordalék és az iszap azokat csúszóssá teszi, illetve fertőzésveszély is fennállhat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.