Élesedik a belharc a baloldalon, a miskolci polgármestert támadja a DK

Tavaly írt felszólító levelet Veres Pál polgármesternek Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselő, akit Miskolcon a DK és LMP indít a polgármesteri tisztségért. A Gyurcsány-párti politikus a most nyilvánosságra hozott levelében felszólítja a polgármestert a korrupciógyanút felvető – ahogy Hegedűs Andrea fogalmaz – pénzszórások leállítására, ne vásároljon túlárazott telkeket, ingatlanokat, és ezeket a forrásokat fordítsa a közlekedési beruházások transzparens finanszírozására.

2024. 01. 13. 9:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Miskolc Holding Zrt. vezetése – kikerülve a nyilvánosságot – egymilliárd forint értékben kíván földet vásárolni, amikor a város költségvetése romokban hever” – írta a DK-s politikus. Hegedűs Andrea szerint nagy értékű ingatlanokat adnia el a jövőben az önkormányzat, ezért követeli a közgyűlés bevonását az adás-vételek elbírálásába.

A DK-s politikus „eltitkolt” iratokról is írt, amelyeknek a közzétételét is követelte Veres Páltól. Kérte továbbá, hogy haladéktalanul tegye közzé Miskolc honlapján a Diósgyőri vár és az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő közpénzből megvalósuló projektjeinek teljes költségvetését, szerződését, az összes kifizetést a jogcímek megnevezésével. Hegedűs Andrea a 2019-től kezdődő rendezvények szerződéseire és összegeire is kíváncsi.

Az ügy azért pikáns, mert 

a DK annak a Velünk a Város frakciónak a tagja, amelynek tagjaként közös koalícióban irányítják a megyeszékhelyet, így képviselőik ismerhetik a terveket, a ciklus pénzügyeit

– írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Hírportál.

 

Válaszolt az önkormányzat

A levéllel kapcsolatban a lap megkereste a városháza sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kapták, hogy Hegedűs Andrea levelét Veres Pál magán e-mail-címére kapta meg, így az nem minősül hivatalos megkeresésnek.

A polgármester a levél tartalmával nem kívánt és nem kíván érdemben foglalkozni, mivel annak minden sora alapvető tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, elárulva, hogy annak írója nem ismeri, vagy nem hajlandó tudomásul venni sem az önkormányzati gazdálkodásra vonatkozó jogszabályi környezetet, sem pedig a gazdasági realitásokat

– hangsúlyozták. Szerintük a levélben megfogalmazott állítások alkalmasak mind a Miskolc Holding Zrt., mind pedig az önkormányzat és Veres Pál polgármester jó hírnevének megsértésére.

Hegedűs Andrea meghökkentőnek nevezte, hogy Veres Pál becsületsértőnek tartja a levelet, ugyanis véleménye szerint

Veres Pál közszereplő, és a választók felé el kell számolnia a levélben megfogalmazott kérdésekre.

 

Borítókép: A miskolci városháza épülete (Fotó: Boon/Bujdos Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.