Mozgalmas nap elé nézünk, előbb meleg-, majd hidegfront érkezik szerdán + videó

Eső, hó és szél is lesz.

2024. 01. 24. 6:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hajnali zúzmarás, ködös, párás levegő még kora reggel megmarad, főként északkeleten és a keleti harmadban nehezíti a kilátásainkat – szó szerint – szerdán. A HungaroMet tájékoztatása szerint mozgalmas napunk lesz, előbb meleg-, majd hidegfront érkezik: a délelőtti órákban erősen felhős, borult idő várható, északnyugaton, északon eső, míg északkeleten és keleten vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk. Keleten akár egy kis friss hóréteg is kialakulhat, lokálisan az északkeleti határnál ennél vastagabb is lehet.

Szerda délután borult, csapadékos idő várható országszerte. Forrás: HungaroMet

A déli óráktól nyugat felől szakadozik, csökken majd a felhőzet, délután már záporokra számíthatunk az ország több pontján. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől északnyugatira fordul, Sopron környékén és a hegyekben viharossá is fokozódik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, a legenyhébb idő a Fertő tó térségében lesz.

 


Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.