Elkoboznák az állatvédők a macskát, amellyel fajtalankodott a bölcsődei dajka

Állatkínzás miatt fel is jelentették a nőt.

Forrás: BEOL2024. 02. 13. 13:36
macska Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hivatalból eljárást indított a gyulai jegyző a nagy port kavart gyulai fajtalankodás határát súroló macskás videó ügyében. Ezzel párhuzamosan a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Alapítvány feljelentést tett állatkínzásért, illetve kiemelné az állatot jelenlegi környezetéből – írja a BEOL.

Csige Gábor, Gyula jegyzője megerősítette, hogy elsőfokú állatvédelmi hatóságként vizsgálnia kell az ügyet, de, mivel folyamatban lévő eljárásról van szó, ezért többet nem mondhat az ügyről. A hivatalból lefolytatott eljárás az állatvédelmi törvény alapján zajlik majd – közölték.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy egy gyulai bölcsőde gyermekgondozójáról egy olyan videó terjedt el a közösségi médiában, amelyen 

egy macskával fajtalankodhatott.

A munkáltató már csütörtökön délelőtt vizsgálatot indított, ezt követően azonnali hatállyal megszüntették a nő munkaviszonyát. Még aznap rendkívüli szülői értekezletet hívtak össze, ahol tájékoztatták a szülőket a történtekről – emlékeztet a portál.

Eközben a Szurkolók az Állatokért Nonprofit Alapítvány állatkínzás miatt tett feljelentést az ügyben a rendőrségen. Kapin Richárd ügyvezető a portálnak elmondta, a macskát ki kell emelni a jelenlegi környezetéből, és meg kell vizsgálni, hogy bántódása esett-e. Ez várhatóan csütörtökön történik majd meg.

Úgy vélte továbbá, jelen esetben nem a büntetés a megfelelő megoldás, hanem a mentális problémákat kell kezelni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.