Hatalmas kockázatot vállal, aki egyedül utazik a gödöllői HÉV-en

A helyiek és a polgármester is fellépne a HÉV-kocsikon tapasztalható erőszak ellen.

Forrás: Metropol2024. 02. 11. 9:00
null
Budapest, 2023. október 21. Egy Gödöllõre induló HÉV-szerelvény áll az Örs Vezér tere HÉV végállomáson. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csitul a felháborodás a majdnem egy héttel ezelőtt történt HÉV-es botrány óta – írja a Metropol. Nemrég ugyanis egy 21 éves nő az Örs vezér teréről utazott a gödöllői H8-as HÉV-vel szüleihez vacsorázni, azonban út közben egy valóságos rémálom elevenedett meg a járaton: három részeg külföldi zaklatni kezdte. 

A banda tagjai fogdosni próbálták, majd amikor ellenállt, akkor trágár mocskolódással zaklatták, fizikai és nemi erőszakkal fenyegették. 

A nő kétségbeesett, ugyanis úgy tudni, egy idős asszonyon kívül senki nem védte meg, így végső kétségbeesésében apjának telefonált, a feldúlt szülő pedig azonnal az állomáshoz sietett riadt lánya elé. 

Az apa ekkor a zaklatókat is számon kérte, akik egyike viszont lökdösődni, majd ütni kezdett, mire a szülő egy nála lévő sniccerrel megvágta támadója a torkát. A férfit a helyszínen ellátták, míg A. Imrét, az apát őrizetbe vették, majd elengedték, míg a három zaklató szabadon távozott. 

A történtek nem csak a helyieket zaklatta és háborította fel, de az egész országon nagy port kavart, olyannyira, hogy az emberek egy része már petíciót indított azért, hogy ne marasztalják el a lányát védő apát. Ezt alig pár nap alatt több tízezren aláírták. A gödöllőiek pedig eközben teljesen kifakadtak, több nő azóta fél egyedül utazni a szerelvényeken.

Az üggyel kapcsolatban megszólalt Gyuricza László, Kerepes polgármestere, aki már többször hangsúlyozta a védett kocsik fontosságát, amelyeken biztonságiak és kamera is van:

Másfél évvel ezelőtt történt »mézpergető« eset kapcsán rámutattam a HÉV és a HÉV-megállók utasbiztonságot érintő problémáira! Akkoriban többször javasoltam a védett kocsik megvalósítását

– emlékeztetett a városvezető, majd hozzátette, 

ha azért hurcolja meg az apát a törvény, mert megvédte a gyermekét, akkor ott bizony nagyon el kell gondolkozni a törvényeken! Ismételten, sokadjára: indítványozom a védett kocsikat minden szerelvényen!

A család és a rendőrség azóta is szemtanúkat keres, mert az eset után elmondták: a járat tömött volt az incidens idején. 

Borítókép: Egy Gödöllőre induló HÉV-szerelvény áll az Örs vezér terei HÉV-végállomáson. (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.