Kisebb tömeg drukkolt a mentőknek a Széll Kálmán téren, miközben éppen újraélesztettek valakit

A negyven év körüli férfi hirtelen összeesett.

Forrás: Országos Mentőszolgálat/Facebook2024. 02. 02. 16:32
széllkálmán tér
Budapest, 2023. március 28. A Széll Kálmán tér Budapesten 2023. március 28-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 40 év körüli férfihoz kérték tegnap a mentők gyors segítségét, aki a Széll Kálmán téren esett össze – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. Rögtön többen is a segítségére siettek, köztük egy szabadnapos orvos is, aki megvizsgálta a beteget. 

A férfi már nem lélegzett, így az orvos azonnal az újraélesztésbe kezdett, közben a szemtanúk értesítették a mentőket, akik perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést. 

Hozzáfűzik, a forgalmas téren rengetegen szemlélték reménykedve az eseményeket, mire végül az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.