Nem volt őszinte a fiatalember mosolya, amikor előkerült a pénztárcája, pedig minden benne volt

Az iratai is ott lapultak. És valami más is.

Forrás: Ügyészség2024. 02. 20. 11:29
No,Money.,Poverty,Problem.,Financial,Crisis.,Economy,Bankruptcy.,Unrecognizable,Broke, pénztárca, szegény
2270762223 Fotó: Golubovy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy 18 éves salgótarjáni ellen a Balassagyarmati Járási Ügyészség. A fiatalember ugyanis elvesztette a pénztárcáját, amit a becsületes megtaláló a benne lévő kábítószerrel együtt leadott a rendőrségen – adta hírül az ügyészség.

A vádirat szerint az akkor még fiatalkorú vádlott 2021 nyarán elvesztette a pénztárcáját egy játszótéren, amelyet másnap egy kutyasétáltató megtalált, és leadta a rendőrségen. A pénztárca átnézésekor a rendőrök megtalálták a vádlott személyes iratait, 

de a pénztárcában volt két csomag, cannabist tartalmazó növényi őrlemény is.

A rendőrök a tárcában talált iratok alapján megállapították a tulajdonos kilétét, kihallgatták, vizeletmintát is vettek tőle, amelyből kiderült, hogy nem csak tárolta a drogot, hanem fogyasztotta is. Mivel a kábítószer csekély mennyiségű volt, az ügyészség felfüggesztette az eljárást, hogy a férfi részt vehessen egy kábítószer-használatról szóló kezelésen, amelyet önként vállalt. 

A kezelés fontossága abban áll, hogy amennyiben a foglalkozásokon a kezdő kábítószer-fogyasztók részt vesznek, nem lehet őket megbüntetni a cselekményükért.

A fiatal a korábbi vállalása ellenére nem vett részt a foglalkozásokon,

így az ügyészségnek el kellett rendelnie az eljárás folytatását és vádat emelt ellene kábítószer-birtoklás vétsége miatt. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottra közérdekű munka büntetést szabjon ki. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.