Tarol az influenza, teljes látogatási tilalmat rendeltek el egy szabolcsi kórházcsoport tagkórházaiban

Megfelelő védőfelszerelés biztosítása mellett azonban néhány esetre nem vonatkozik.

2024. 02. 16. 15:33
Doctor touching hands to encouragement mental of elderly patient after surgery at bed in hospital. Fotó: Pormezz - stock.adobe.com Forrás: Facebook/Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az influenzaszerű megbetegedések emelkedő száma miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el péntektől a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház valamennyi tagkórházának összes fekvőbeteg-ellátást végző osztályán – közölte a gyógyintézmény.

Mint írták, a korlátozás a nyíregyházi tagkórházat és annak Sóstói úti részlegét, valamint a nagykállói, a mátészalkai, a fehérgyarmati és a vásárosnaményi gyógyintézmények valamennyi gyógyító osztályát érinti.

Az intézmény Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint a látogatási tilalom, megfelelő védőfelszerelés biztosítása mellett, nem vonatkozik az alábbi esetekre:

  • a súlyos állapotú, végstádiumú betegek esetében az általa megjelölt személy,
  • kiskorú beteg, illetve értelmi fogyatékossággal élő beteg esetén szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy,
  • a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan),
  • egy segítő személy, ha a beteg önmagát nem tudja ellátni, állapota miatt folyamatos segítségre szorul, hosszú távú fekvőbeteg-ellátást igényel, pszichés krízishelyzetben van vagy haldoklik,
  • a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja a beteg mellett tartózkodhat.

A megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya által elrendelt intézkedés visszavonásig érvényes.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.