A pécsi városházát behálózza a lakásmutyi

Pécs baloldali polgármestere szinte kárörvendően beszélt a nyomozásról.

Forrás: BAMA2024. 03. 11. 22:16
PÉTERFFY Attila
Pécs, 2023. november 29. Péterffy Attila polgármester beszédet mond a világörökség részét képezõ pécsi ókeresztény síremlékeket érintõ, csaknem egymilliárd forintos európai uniós és kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztési program záróeseményén a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban 2023. november 29-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az ügyészség még nem gyanúsított meg senkit, a baloldali önkormányzat vesztegetési botránya súlyos, rendszerszintű problémákat vet fel. Nem kizárt, hogy a lakásmutyi ügyében a bérlakások körüli, lehetséges gazdasági visszaéléseket is górcső alá veszik – közölte a BAMA.

A pécsi városháza és az önkormányzat körül Péterffy Attila jelenlegi baloldali polgármester regnálása alatt, 2022 nyarán indítottak bűnügyi nyomozást, miután kiderült, hogy a gyanú szerint valakik pénzért adtak ki önkormányzati bérleményeket illegálisan – emlékeztettek. Hozzátették: az önkormányzati lakásmutyi kapcsán a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség nemrég a portálnak azt közölte: a hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytatott nyomozásban gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor, de további adat az ügyről nem közölhető.

A pécsi polgármester a legutóbbi közgyűlésen ennek megfelelően szinte kárörvendően, mosolyogva beszélt a városháza körüli bűnügyi nyomozásokról, mondván, azoknak úgysincs gyanúsítottja

 – írta a portál.

A portál beszélt olyan személlyel, akinek érdemi információi vannak arról, hogy miként történhettek a különböző illegális lakáskiutalások és feltételezhetően milyen módszerrel tudták megkerülni a népjóléti bizottságot, amely elé így nem is kerülhettek bizonyos lakhatási kérdések. Ennek a módszernek akár lehetett az is a következménye, hogy Nyőgéri Lajos, Péterffy Attila MSZP-s alpolgármester körül sorra láttak napvilágot a lakáskiutalási ügyek: Nyőgéri Lajos volt feleségének lakáskérelmét is jóváhagyta Péterffy Attila, Nyőgéri mostani feleségének üzlettársával is ez történt, miközben annak vállalkozása 15 millió forintos megbízást kapott az MSZP-től – mutattak rá. 

 

Polipként ér el mindenhova az önkormányzati a lakásmutyi

A lakásmutyi kapcsán a portálnak egy informátor elmondta, hogy elképesztő mozgás volt a lakásosztályon az elmúlt években, hatalmas kérdés, hogy ennek mi volt az oka. Az informátor szerint egy polip rajzolódik ki, amely behálózta az önkormányzatot, s olyan módszereket alkalmaznak, amelyek komoly fejtörést okoznak a nyomozóknak is – írták. Hozzátették: tudomásuk szerint  több hangfelvételt is a hatóság rendelkezésére bocsátottak, az ügyészség kiterjesztette azokra a területekre is a vizsgálódásait, amely már a lakásmutyi gazdasági területét érinti, ezzel is magyarázta azt, hogy egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek, hiszen a nyomozók szélesebbre tárták az eljárást. 

 

Továbbra is nagy a fejetlenség

A lakások kiutalása, igénybevétele körül továbbra is nagy a fejetlenség. Ezt mutatja az is, hogy a pécsi önkormányzat részéről akkor kezdtek el érdemben foglalkozni az egyik lakásban kialakult állapotokkal, ahogy a sajtó tudomására jutott az eset, és a BAMA megkereste az önkormányzatot – közölték. Ebben az esetben egy szerződéssel már nem rendelkező személy még maga mellé vett két hajléktalant, akik aztán beköltöztek hozzá az önkormányzati lakásba. A hajléktalanok viszont azt mondták, hogy velük azt közölték a városházán, hogy adják be a kérelmüket, és addig is maradhatnak– ismertették. Hozzátették: ezt az állítást erősítette meg az is, hogy a szomszédok, az utcában élők is attól tartottak, az önkormányzat nem tesz semmit érdekükben, azonban később a média nyomására a városházán végül léptek.

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.