Megerősítette a rendőrség: szexuális kényszerítéssel gyanúsítanak egy óvodai dolgozót Újbudán

Megerősítette a Magyar Nemzetnek a rendőrség, hogy szexuális kényszerítéssel gyanúsítanak egy újbudai óvodai alkalmazottat, akit őrizetbe is vettek és kezdeményezték a letartóztatását.

2024. 03. 01. 18:30
Rear,View,On,Unrecognizable,Man,With,Child,Standing,In,Lift,
pedofilia
Illusztráció. Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki – erősítette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lapunk korábbi információit. Hozzátették: a férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.

Ahogy arról beszámoltunk, a rá bízott óvodásokhoz közeledett egy pedagógiai asszisztens Újbudán.

Úgy tudjuk, a szülőknek jó ideje gyanús volt a baloldali irányítású önkormányzat egyik óvodájában dolgozó férfi. A szülők félelmeit beigazolta a rendőrségi nyomozás, az egyenruhások pedig pénteken le is csaptak a férfira. Információink szerint az eljárás eddigi adatai arra utalnak, hogy a fiatalember valószínűleg homoszexuális.

A botrányos esettel kapcsolatban Újbuda Önkormányzata is közleményt adott ki. 

Mint írták, a rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban indult munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya pedig megszűnt.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.