Megint pártot váltott Mellár Tamás, meg is van, hol folytathatja

A veterán politikus most az EP-be menne.

2024. 03. 18. 19:47
MELLÁR Tamás
Budapest, 2023. november 6. Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. november 6-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ma már nyíltan balliberális politikus most a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Néppártnak nevezett törpepárt EP-listájának 5. helyére került fel. Ezt maga a pártvezér, Márki-Zay Péter jelentette be ma este a közösségi oldalán:

Mellár Tamás 1989-ben még a Magyar Demokrata Fórumba lépett be, 1996 és 1998 között az országos választmányának a tagja is volt, majd később kilépett a pártból. A 2006-os magyarországi önkormányzati választásokon a Fidesz jelöltjeként bejutott a pécsi közgyűlésbe, de egy évvel később lemondott mandátumáról.

Egy hosszabb szünet után a 2018-as országgyűlési választásokon Baranya megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében (Pécsen) független jelöltként, de több balliberális párt – köztük az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az Együtt nevű párt – támogatásával indult, a választáson végül nyert.

A választás után május 18-án az MSZP–Párbeszéd-listájáról bejutott Bősz Anett bejelentette, hogy kilép a Párbeszéd nevű törpepárt parlamenti frakciójából, amelynek a létszáma így négy főre csökkent. A házszabály szerint azonban öt fő alatt nem alakulhat frakció, ezért a „független” Mellár Tamás – annak ellenére, hogy a választás előtt határozottan tagadta, hogy bármely frakciónak a tagja lesz – május 20-án bejelentette, hogy belép a Párbeszéd frakciójába, a „függetlensége megőrzése” érdekében azonban nem csatlakozott egyik politikai párthoz sem.

A 2022-es országgyűlési választáson szintén Pécsen indult és győzött, de már a Párbeszéd színeiben, az MSZP és a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával. 

Borítókép: Mellár Tamás (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.