Mélyen hallgat a baloldal az újbudai pedofil ügyről + videó

Hétfőn a parlamentben is téma volt az újbudai pedofilbotrány, azonban az ellenzéki képviselők kerülték a témát. Orosz Anna momentumos politikus hallgatása volt a legbeszédesebb, hiszen ő korábban a kerület alpolgármestere volt, jelenleg pedig országgyűlési képviselője.

2024. 03. 18. 19:20
OROSZ Anna
Budapest, 2022. október 25. Orosz Anna, a Momentum képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. október 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint emlékezetes, hetek óta tart az a botrány, amelynek a DK-s László Imre vezette önkormányzat egyik óvodája van a középpontjában, hiszen kiderült, hogy pedofília gyanújával letartóztatták az egyik ott dolgozó pedagógiai asszisztenst. Gy. Péter nevelőanyja ráadásul a helyi önkormányzat egyik fontos tisztségviselője volt, az óvodákat is felügyelő Humánszolgálati Igazgatóság vezetőjeként is dolgozott. Sőt az önkormányzat még egy hatmillió forintos szerződést is kötött a gyanúsított cégével.

Karácsony Gergely múlt héten pénteken még azt is letagadta, hogy hallott volna az ügyről, most pedig a parlamentben kerülték a témát a balliberális politikusok. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felszólalásában arról beszélt, hogy várta volna, hogy Orosz Anna megemlíti az ügyet, hiszen korábban Újbuda alpolgármestereként ő felügyelte a köznevelési területet, azonban a képviselő egy szót sem ejtett erről a botrányról. 

 

Rétvári Bence emlékeztetett arra is, hogy a balliberális politikusok korábban a gyermekvédelmi népszavazás és az ezzel kapcsolatos nemzeti konzultáció ellen is hergeltek, most pedig, amikor itt van egy konkrét ügy egy DK-s és momentumos vezetés alatt álló kerületben, akkor egy szót sem szólnak róla.

 

„Valljanak színt!” – Simicskó István így szólította fel az ellenzéki képviselőket, hogy ne meneküljenek a téma elől, ezzel párhuzamosan Orosz Anna el is hagyta az üléstermet. A KDNP frakcióvezetője megdöbbentőnek nevezte, hogy a XXI. században egy, az újbudaihoz hasonló eset megtörténhet. 

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy eddig sem arra, hogy miért ilyen fontos a baloldalnak Gy. Péter, sem arra, hogy miért nem lett már korábban következménye a szülői panaszoknak, sem arra, hogy miért kötött László Imre egy pedofil cégével szerződést, nem adtak választ az érintettek. 

 

Borítókép: Orosz Anna az Országgyűlés egy korábbi plenáris ülésén 2022. október 25-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.