Nem marad kegyes hozzánk az időjárás a hosszú hétvégén, jön a hideg

Búcsút mondhatunk a nyárias melegnek.

2024. 03. 16. 7:31
First,Autumn,Frost.,Bush,With,Burgundy,Blooming,Chrysanthemum,,Covered,With, fagy, virág, zúzmara, hideg, tél, krizantém, időjárás
2205474229 Fotó: JeannieR
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti ünnep nyárias időjárásával ellentétben a mai napon a Hungaromet előrejelzése szerint egy érkező hidegfrontnak köszönhetően délutánig borult lesz az ég, és nyugat felől egyre több helyen előfordulhat eső, zápor. Napközben a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. 

Estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. Késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére 6 és 11 fok közé csökkenhet a hőmérséklet.

A Köpönyeg.hu szerint is gyenge hidegfronti hatás terheli a hazánkban élők szervezetét. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív- és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.